Στο θέατρο η “Στέλλα” του Κακογιάννη στα γενέθλια της Μελίνας

H περίφημη Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη (1955), που βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη  “Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια”  ανεβαίνει  για πρώτη φορά στο θέατρο, με την Ανδρομάχη Χρυσομάλη στον ομώνυμο ρόλο και στην σκηνοθεσία, στα γενέθλια της Μελίνας, στις 18 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή, με μια ιδανική διανομή από καταξιωμένους ηθοποιούς και χορευτές, με  ζωντανή μουσική από πολυμελή ορχήστρα επί σκηνής και μουσική διεύθυνση του Νίκου Πλατύραχου.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Πασχάλης Τσαρούχας στο ρόλο του Μίλτου, που ερμήνευσε ο αξέχαστος Γιώργος Φούντας, η Κατερίνα Κούκα στον ρόλο της ιδιοκτήτριας του κέντρου που έπαιξε η αλησμόνητη Σοφία Βέμπο και οι Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (Αλέκος), Αλίκη Αλεξανδράκη (Μάνα Μίλτου), Τζίνη Παπαδοπούλου (Αννέτα).

Μια εμβληματική ταινία, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στην συλλογική μνήμη, που ταξίδεψε την μεταπολεμική Ελλάδα στην Ευρώπη και την Αμερική.

Μια ταινία μύθος, που αποτελεί έργο σταθμό στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, καθώς ήταν ευτυχής συγκυρία να συνεργαστούν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως οι Μελίνα Μερκούρη, Μιχάλης Κακογιάννης, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Μάνος Χατζιδάκις, Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Τσαρούχης, που σφράγισαν με το έργο τους την ελληνική ψυχή στην τέχνη και τον πολιτισμό του 20ου αιώνα.

Συντελεστές:

Σενάριο: Μιχάλης Κακογιάννης

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Ανδρομάχη Χρυσομάλη

Σκηνογραφία: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Βασίλης Ζούλιας

Μουσική Διεύθυνση: Νίκος Πλατύραχος

Κίνηση : Κική Μπάκα

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Ανδρομάχη Χρυσομάλη – Στέλλα

Πασχάλης Τσαρούχας – Μίλτος

Κατερίνα Κούκα – Μαρία

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος – Αλέκος

Αλίκη Αλεξανδράκη – Μάνα του Μίλτου

Τζίνη Παπαδοπούλου – Αννέτα

Δημήτρης Μαύρος – Μήτσος

Μαριάννα Λαγουρού – Αδελφή του Αλέκου

Νίκος Πλατύραχος — Πίπης

Μαρία Αντουλινάκη – Μάνα Αννέτας

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα