Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ όσοι πήραν μέρισμα

Στο νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα ενταχθούν και οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι από 1η Φεβρουαρίου όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα θα είναι και στο κοινωνικό τιμολόγιο με 35% έκπτωση. Αυτή η απόφαση αφορά πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά.

Όπως εξήγησε σύμφωνα με υπουργική απόφαση που κατατίθενται  θα υπάρχουν πλέον δύο κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία θα εντάσσονται όσοι πληρούν τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος και θα έχουν έκπτωση 35%. Η δεύτερη κατηγορία θα αφορά όσοι εντάσσονται στο ΚΕΑ και θα έχουν έκπτωση 70% στο ρεύμα.

Φθηνότερο το νυχτερινό ρεύμα

Επίσης ο Γ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι γίνεται φθηνότερο και το νυχτερινό ρεύμα. Επιπλέον η πολιτεία αναλαμβάνει το κόστος επανασύνδεσης ρεύματος των νοικοκυριών που ζουν σε ακραία φτώχεια.

Για το θέμα των πλειστηριασμών υπογράμμισε ότι με βάση το ισχύον πλαίσιο, η πρώτη κατοικία είναι πλήρως προστατευμένη, ενώ είπε ότι υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες για τα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα