Στο «μικροσκόπιο» οι Έλληνες του εξωτερικού

Με περισσότερη Ελλάδα… από το εξωτερικό θα επιχειρήσει να εμπλουτίσει το ρόστερ του ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι. Οι «πράσινοι» έχουν τοποθετήσει στο μεταγραφικό τους στόχαστρο σχεδόν όλους τους Έλληνες που αγωνίζονται εκτός συνόρων και ιδιαίτερα εκείνους που παίζουν στην Ιταλία, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα και ειδικότερα το καμπιονάτο και τους οποίους γνωρίζει καλά ο Αντρέα Στραματσιόνι.

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, οι «πράσινοι» βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Παναγιώτη Κονέ από την Ουντινέζε, ενώ έχουν προχωρήσει σε κρούση προς την Τζένοα, για την απόκτηση και του Παναγιώτη Ταχτσίδη. Την ίδια στιγμή, στο μεταγραφικό «κάδρο» παραμένουν τόσο ο Ορέστης Καρνέζης, όσο και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, οι οποίοι αγωνίζονται επίσης στο ιταλικό πρωτάθλημα, σε Ουντινέζε και Βερόνα αντίστοιχα, ενώ κυκλοφόρησε σενάριο και για τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος ανήκει στην αραβική Ακ Χιλάλ.

Ας δούμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ο Παναγιώτης Κονέ δεν επιθυμούσε στην αρχή να αποχωρήσει από το ιταλικό πρωτάθλημα, ωστόσο δεν απέρριψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Από τις συζητήσεις που έχουν γίνει, ο διεθνής με την Ελλάδα ποδοσφαιριστής άκουσε με ικανοποίηση το πρότζεκτ της ομάδας και εξέφρασε την επιθυμία να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια. Ο διεθνής μέσος ανήκει στην Ουντινέζε, η οποία τον παραχωρεί είτε με ελεύθερη μεταγραφή είτε ως δανεικό. Το βασικό σενάριο αναφέρεται στον δανεισμό του παίκτη για έναν χρόνο, με οψιόν αγοράς.

Όσον αφορά στον Παναγιώτη Ταχτσίδη, οι επαφές βρίσκονται σε πολύ πρόωρο στάδιο. Οι «πράσινοι» βολιδοσκόπησαν τις προθέσεις του παίκτη, ο οποίος απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα, ενώ πραγματοποίησαν μία πρώτη κρούση στην Τζένοα. Από τις αρχικές αυτές συζητήσεις, διαφαίνεται ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση. Τόσο ο Ταχτσίδης όσο και η Τζένοα δεν θεωρούν δεδομένη τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

 

Ο δύσκολος Καρνέζης και ο πολυσύνθετος Λάζαρος

Ο Ορέστης Καρνέζης, από την άλλη, αποτελεί μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση. Πραγματοποίησε εκπληκτικό πρωτάθλημα, ενώ έχει ανανεώσει πρόσφατα το συμβόλαιό του. Η Ουντινέζε δεν είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει αν δεν ικανοποιηθεί οικονομικά, ενώ η περίπτωση δανεισμού του είναι εξαιρετικά απίθανη.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, από την άλλη, είναι ένας παίκτης που εκτιμά ιδιαιτέρως ο Αντρέα Στραματσιόνι και πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Πιο ώριμος από την πρώτη του παρουσία στον Παναθηναϊκό, ο διεθνής παίκτης μπορεί να καλύψει τόσο το αριστερό, όσο και το δεξί άκρο, αλλά και την οργάνωση του παιχνιδιού στη μεσαία γραμμή.

 

Η προσθήκη του Φετφατζίδη

Το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στο «κάδρο» για τον Παναθηναϊκό είναι αυτό το Γιάννη Φετφατζίδη. Ο άλλοτε μέσος του Ολυμπιακού αγωνίζεται στην Αλ Χιλάλ και φέρεται να έχει κρούση από το «τριφύλλι». Ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση, ωστόσο υπάρχουν δύο μεγάλα εμπόδια. Πρώτον, οι Άραβες δεν… χαρίζουν παίκτες. Για να τον αφήσουν να φύγει, θα πρέπει να ικανοποιηθούν οικονομικά. Δεύτερον, ο ίδιος έχει συμβόλαιο με 1,5 εκατ. ευρώ ετήσιες απολαβές. Ένα ποσό που δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης ο Παναθηναϊκός, καθώς είναι τεράστιο για τα οικονομικά του δεδομένα.

 

Νέο σενάριο για Φλαμινί από Άρσεναλ

Ο Στραματσιόνι βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ζιλμπέρτο Σίλβα. Οι δυο τους έχουν μοιράσει τις αγορές. Ο Στραματσιόνι κάνει επαφές στην Ιταλία, την οποία γνωρίζει πολύ καλά, και ο Βραζιλιάνος έχει ξεκινήσει «σαφάρι» στην Αγγλία και όχι μόνο. Στο πλαίσιο αυτό, κυκλοφόρησε νέο σενάριο για τον Ματιέ Φλαμινί. Ο Γάλλος χαφ έμεινε ελεύθερος από την Άρσεναλ και ήδη έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει τις προτάσεις που υπάρχουν, ώστε να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι στην καριέρα του.

Ο 32χρονος άσος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τραυματισμούς, παρ’ ότι τη σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν αγωνίστηκε όσο θα επιθυμούσε, κάνοντας μόλις 16 παιχνίδια στην Premier League. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, επιχειρεί να πείσει τον διεθνή Γάλλο για το πρότζεκτ του «τριφυλλιού» και να τον προσεγγίσει με ένα ποσό ως βάση, το οποίο θα αυξηθεί σε περίπτωση κατάκτησης των στόχων, υπό τη μορφή μπόνους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα