Στο πλευρό της Πορτογαλίας η Ελλάδα

Βοήθεια στην Πορτογαλία είναι έτοιμη να προσφέρει η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, καθώς είναι ήδη σε ετοιμότητα για μετάβαση στην ιβηρική χερσόνησο, εφόσον χρειαστεί.

Όπως ανακοινώθηκε, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε σήμερα το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ERCC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την πρόθεση της χώρας μας να αποστείλει βοήθεια.

Η αποστολή αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΠΠ) από την ομόλογη Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν την 17 Ιουνίου 2017.

Ειδικότερα, η χώρα μας προσφέρει την Ελληνική Ευρωπαϊκή Μονάδα Δασικών Πυρκαγιών του Πυροσβεστικού Σώματος (GR-GFFF 1ATH) αποτελούμενη από 30 άτομα. Η συγκεκριμένη Μονάδα, τον Ιανουάριο του 2017 και μετά από αξιολόγηση, εντάχθηκε στην European Emergency Response Capacity, «εθελοντική δεξαμενή» του ΕΜΠΠ. Η ελληνική και η γαλλική Μονάδα Δασικών Πυρκαγιών είναι οι μόνες που έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στην εθελοντική δεξαμενή του ΕΜΠΠ.

Να σημειωθεί ότι οι φονικές πυρκαγιές, παρέσυραν στο δάσος 62 άνθρωποι και υπάρχουν φόβοι πως τα θύματα θα ξεπεράσουν τους 100.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα