Στο στόχαστρο Ερντογάν για το πραξικόπημα και «άνθρωποι» του Νταβούτογλου

Στο στόχαστρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου βρίσκονται πλέον και «άνθρωποι» του Άχμετ Νταβούτογλου αφού  έχει συλληφθεί και ανακρίνεται πρώην στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού. Πρόκειται για τον πρέσβη Γκουρκάν Μπαλίκ, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία διατήρησης σχέσεων με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, όταν η Τουρκία εκπροσωπήθηκε το 2013 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ από τον τότε πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο Μπαλίκ είχε παίξει κομβικό ρόλο στο να κανονιστεί συνάντηση του Νταβούτογλου με τον Φετουλάχ Γκιουλέν στην Πενσιλνβάνια.

Ήταν σύμβουλος του Γκιουλ από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2014 και όταν έκλεισε το ραντεβού Νταβούτογλου-Γκιουλέν, υποστήριξε ότι ενημέρωνε τον Γκιουλ για όλες τις εξελίξεις.

Πάντως, στη Τουρκία είχαν συλληφθεί (απολύθηκαν από το διπλωματικό σώμα) άλλοι δύο πρεσβευτές με την ίδια κατηγορία, δηλαδή τις σχέσεις με την «τρομοκρατική οργάνωση» του Γκιουλέν, ο πρώην πρεσβευτής στον Καναδά, Τουντζάι Μπαμπαλί και ο πρεσβευτής στην Κόστα Ρίκα, Αλί Φιντίκ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα