Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης Ιβάν και κυβέρνηση για το MEGA

Ομαδικά ήταν τα πυρά κατά της κυβέρνησης και του Ιβάν Σαββίδη για την εξαγορά του 20% του Τηλέτυπου(Mega)από την αντιπολίτευση. Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΙΔΗΣΟ εξέδωσαν ανακοινώσεις και θέτουν σημαντικά ερωτήματα σε αυτό το deal.
Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για νέα διαπλοκή, ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτά εάν θα αποπληρώσει τα χρέη ο Ιβάν Σαββίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνει λόγο ότι θα καταπέσουν εκ νέου οι νέες θεσμικές εκτροπές, ενώ το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου καταγγέλλει ότι πίσω από τα fake news για δήθεν δανεισμό της Ελλάδας από την Μόσχα κρυβόταν ο Ιβάν Σαββίδης.

Η Ν. Δημοκρατία

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην επίσημη ανακοίνωση της διαπιστώνει «συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των πολιτών».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Δ.: «Χέρι – χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων. Η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών.
Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών.
Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει:
• Πώς είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;
• Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;
• Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;
Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς».

Ο Θεοδωράκης

Μέσω του Twitter και του προσωπικού του λογαριασμού σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης την εξαγορά μετοχών του Mega από τον Ιβάν Σαββίδη. Η ανάρτηση του ήταν εξόχως αιχμηρή: «Αλλαγή σκυτάλης στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Μπόμπολας όπως προβλέψαμε, παρέδωσε στο Σαββίδη. Θα πληρώσει και τα χρέη του;», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Ταυτόχρονα ο κ. Θεοδωράκης θύμισε μία παλιότερη ανάρτησή του, όταν η κυβέρνηση πέρασε την τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ. Τότε είχε γράψει: “Δεν είναι για την ΣΕΚΑΠ. Σβήνουν το λαθρεμπόριο κι αυτοί ως αντάλλαγμα θα αγοράσουν εφημερίδες κι άλλα ΜΜΕ στην υπηρεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”.

Ο Λοβέρδος

Έντονα αντέδρασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην εξαγορά από το Ιβάν Σαββίδη, ποσοστού του Mega. «Τα όσα είπε στην απροκάλυπτη συνέντευξή του πριν λίγες ημέρες ο κ. Σαββίδης το έκανε πράξη» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος και επισήμανε: «Επωφελούμενος παράλληλων κυβερνητικών μεθοδεύσεων, αγόρασε μετοχές του Mega. Και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, έπεται και συνέχεια. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Σε όλα όμως έχει ήδη απαντήσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας με τις δηλώσεις του».
Ο Α. Λοβέρδος, καταλήγει προειδοποιώντας: «Ένα πρέπει να ξέρουν στην κυβέρνηση: Οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για το λαό και τους θεσμούς κινήσεις, έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό!».

Καταγγελία από το ΚΙΔΗΣΟ

Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να έχει ρόλο παρατηρητή στην υπόθεση του Mega και να πάρει άμεσα θέση τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με την μεταβίβαση των μετοχών του Τηλετύπου. Στην ανακοίνωση του το Κίνημα αναφέρεται επίσης στα περιβόητα fake news και τη δήθεν δυνατότητα δανεισμού της χώρας από τη Μόσχα και επισημαίνει ότι «ο μύθος αυτός, ήταν εμπνεύσεως Ιβάν Σαββίδη.
«Τα πρώτα χρόνια της κρίσης που κληροδότησε στη χώρα ο κ. Καραμανλής, ακούστηκαν εξωφρενικοί μύθοι που κράτησαν την Ελληνική κοινωνία μακριά από την πραγματικότητα, δηλαδή τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και επομένως μακριά από τη λύση του προβλήματος. Οι τερατολογίες που ειπώθηκαν αναπαράχθηκαν σχεδόν από το σύνολο των ΜΜΕ.
Μία από αυτές, ήταν η δήθεν δυνατότητα δανεισμού της χώρας από τη Μόσχα. Ο μύθος αυτός, ήταν εμπνεύσεως Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εμφανίστηκε τότε ως δήθεν μεσολαβητής αυτού του δήθεν δανεισμού.
Σήμερα, εν μέσω όσων παρατηρούμε, διεθνώς πλέον, γύρω από τα fake news, που φτάνουν μέχρι και στη χειραγώγηση εθνικών εκλογών, συμβαίνουν δύο τινά στη χώρα:
* Πρώτον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το ΕΣΡ αποφασίζει πως το τηλεοπτικό πεδίο χωράει 4 έως 6 τηλεοπτικές άδειες.
* Δεύτερον, η ΠΗΓΑΣΟΣ μεταβιβάζει ελεύθερα τις μετοχές της που κατείχε στον υπερχρεωμένο MEGA – που και αυτός είχε πρωτοστατήσει τότε στην αναπαραγωγή των τερατολογιών – στον δις ευεργετηθέντα με διαγραφές χρεών (ΠΑΟΚ και ΣΕΚΑΠ), Ιβάν Σαββίδη.
Η κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή, ή κουμπάρου; Ας απαντήσουν μόνοι τους. Οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους και θα είναι αμείλικτα. Εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για το αγαθό της ελεύθερης Ενημέρωσης των πολιτών, από ελεύθερα Μέσα που θα εξασφαλίζουν περιβάλλον αξιοπρέπειας και σεβασμού στους εργαζόμενους τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα