Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο αποστολέας των «τρομοδεμάτων»

Επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου μεταφέρθηκε την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, από τις φυλακές Λάρισας στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Ο 29χρονος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο από την Αντιτρομοκρατική και κατηγορήθηκε για την αποστολή «τρομοδεμάτων» σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν όλους αυτούς τους μήνες στην έρευνα, βλέπουν με καχυποψία την επίκληση ψυχολογικών προβλημάτων με σκοπό την μεταφορά του, διότι, όπως οι ίδιοι λένε, πολλοί  κρατούμενοι για τρομοκρατία καταφέρνουν με διάφορα τεχνάσματα την μεταγωγή τους στον Κορυδαλλό λόγω των προνομίων που μπορεί να έχουν εκεί.

Ο συνήγορος του Γιαγτζόγλου κάνει λόγο για «κλονισμό της ψυχικής υγείας», ενώ έχει ζητηθεί εξέταση από ψυχίατρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του αφορά σε «συγκρότηση-ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας-κατοχής-κατασκευής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους για πρόκληση κοινού κινδύνου σε ξένα πράγματα και κινδύνου για άνθρωπο, από κοινού και κατά συρροή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα