Στο ύψος του ο ΠΑΟ, 2-1 την Μπριζ

Προβάδισμα για την ελληνική ομάδα εν’ όψει της ρεβάνς του Βελγίου

Μικρό, αλλά υπαρκτό προβάδισμα απέκτησε ο Παναθηναϊκός εις βάρος της Μπριζ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προκριματική φάση του Champions League με φόντο την πρόκριση στα Play off του θεσμού! Παρά τις πάμπολλες αναποδιές που συνάντησε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο ΠΑΟ νίκησε με 2-1 και πάει με ελπίδες στη ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα στη βελγική πόλη.

Η πρώτη δυσκολία ήταν η προσαρμογή του συστήματος που επέλεξε ο Αναστασίου και η δεύτερη το γρήγορο 0-1 των Βέλγων μόλις στο 10’ με κεφαλιά του Μπολινγκολί. Οι «πράσινοι» γλίτωσαν από δεύτερο γκολ και συνήλθαν μετά το εικοσάλεπτο, ωστόσο αντιμετώπισαν και τρίτη δυσκολία, τη διαχείριση της ψυχολογικής κατάπτωσης μετά το χαμένο πέναλτι του Μπεργκ στο 33’.

Ευτυχώς για την ελληνική ομάδα, ο Σουηδός πήρε το αίμα του πίσω στο 37’ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του κορυφαίου στο πρώτο μέρος Νίνη.

Η τέταρτη δυσκολία ήταν και η πιο μεγάλη. Από το 43’ και μετά ο ΠΑΟ έπρεπε να παίξει με παίκτη λιγότερο, αφού αποβλήθηκε δίκαια ο Σάντσεθ μετά από σκληρό μαρκάρισμα (αρχικά δέχθηκε κίτρινη, αλλά μετά άλλαξε γνώμη ο διαιτητής!).

Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι παίζοντας με αυταπάρνηση σε ολόκληρη την επανάληψη όχι μόνο κράτησαν την εστία τους ανέπαφη, αλλά πέτυχαν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καρέλη στο 65’ και πήραν τη νίκη με σκορ 2-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46’ Τριανταφυλλόπουλος), Νίνης (46’ Λαγός), Καρέλης (74’ Λουντ), Μπεργκ.

ΜΠΡΙΖ: Μπρουζές, Ντε Φο (80’ Κουλς), Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μεσελε, Μπολινγκολί (71’ Ντε Σουτερ), Σίμονς, Βάσκεθ (59’ Ισκιέρντο), Βάνακεν, Βόλμερ, Ντιαμπί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα