Στο 13,2% η ανεργία στην Ιταλία

Απροσδόκητη αύξηση παρουσίασε η ανεργία στην Ιταλία  το μήνα Οκτώβριο, φτάνοντας το ποσοστό ρεκόρ του 13,2%. Σύμφωνα με στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, σημείωσε άνοδο 1% σε ετήσια βάση και 0,3% σε μηνιαία. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στην χώρα τα τελευταία 27 χρόνια.
Η ανεργία μεταξύ των νέων μέχρι 25 χρόνων ανερχεται σε 43,3%, καταγράφοντας αύξηση 1,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2013 και 0,6% σε σύγκριση με τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Συνολικά οι έχοντες εργασία μειώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο κατά 55.000 άτομα σε μηνιαία βάση, ενώ ο αριθμός τους παραμένει αμετάβλητος σε σχέση με πριν από έναν χρόνο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προσθέτουν ότι για πρώτη φορά το πρόβλημα της ανεργίας πλήττει απευθείας και το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής: τα στοιχεία που αφορούν την ανεργία δεν παρουσιάσθηκαν κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Istat, εξαιτίας απεργίας των συμβασιούχων, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των οποίων δεν έχουν ανανεωθεί έως τώρα.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Eurostat, τον περασμένο Οκτώβριο η Ιταλία παρουσίασε την μεγαλύτερη άνοδο του ποσοστού ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία και των 18 χωρών της Ευρωζώνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα