Στο Eurogroup εν μέσω πιέσεων ο Γ. Στουρναράς

Εκτός ημερήσιας διάταξης βρίσκεται η Ελλάδα στο Eurogroup που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες, αν και στο περιθώριο της συνεδρίασης αναμένεται να εξεταστεί η πρόοδος της χώρας στην εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προσέρχεται στο Eurogroup εν μέσω σκληρών πιέσεων για συμφωνία με την τρόικα το ταχύτερο δυνατό.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι δυνατόν να ληφθούν οριστικές αποφάσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σχετικά με ενδεχόμενη εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος, δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω δυο αξιολογήσεων της τρόικας.

Ωστόσο, η πρόοδος που καταγράφει η Ελλάδα ως προς την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων καθώς και η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αναμένεται να εξεταστεί σε συζητήσεις στο περιθώριο της συνεδρίασης.

Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ελπίζουν σε μια λύση που θα βασίζεται σε πολιτική συμφωνία, αφού το οικονομικό σκέλος δεν μπορεί να κλείσει χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα