Στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας

Aναρτήθηκαν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Πρέπει να πληρωθούν το αργότερο έως και τις 31 Δεκεμβρίου.

Τα τέλη κυκλοφορίας φέτος είναι τεσσάρων ταχυτήτων, καθώς υπάρχει διαχωρισμός ανάλογα με το χρόνο πρώτης ταξινόμησης.

Όσα οχήματα ταξινομήθηκαν έως και το 2006 θα δουν μία μικρή μείωση στην επιβάρυνση, σε αντίθεση με όσα κυκλοφόρησαν από το 2006 έως το Νοέμβριο του 2010, τα οποία θα …κοστίσουν παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.

Επιπλέον, στα οχήματα που κυκλοφόρησαν μετά το Νοέμβριο του 2010, το όριο εκπομπής ρύπων για την απαλλαγή από τα τέλη μειώθηκε στα 0,90 γρ Co2 ανά χλμ, με αποτέλεσμα οχήματα που πέρυσι δεν πλήρωναν τίποτα φέτος να επιβαρύνονται με το φόρο.

Προθεσμία ως 31/12

Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου, αλλιώς επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 100% του ύψους τους.

Η εκτύπωση του ειδοποητηρίου πληρωμής μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Οι άτοκες δόσεις

Οριασμένες τράπεζες φέτος προχώρησαν στην αύξηση του μέγιστου αριθμού των άτοκων δόσεων που μπορούν να εξασφαλίσουν οι πελάτες τους.

Οι προσφορές που βρίσκονται σε ισχύ είναι οι εξής:

  • Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς: 12 δόσεις
  • Alpha Bank: 9 δόσεις
  • Eurobank: 6 δόσεις

Οι τρόποι πληρωμής

Οι πληρωμές γίνεται τόσο μέσω των καταστημάτων των τραπεζών, όσο και μέσω των εναλλακτικών δικτύων πληρωμών (e-banking, phone banking, mobile banking και portal πληρωμών).

Οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε σχέση με την ημέρα που θα επιλέξουν για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, ώστε να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή περίοδο χάριτος.

Επειδή η πρώτη δόση από τις άτοκες ή όλο το ποσό εάν επιλεγεί η εφάπαξ πληρωμή, θα εμφανιστεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό, το ιδανικό είναι η εντολή στην τράπεζα να δοθεί αμέσως μετά την έκδοση του λογαριασμού του Δεκεμβρίου.

Με τον τρόπο αυτό ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα αρχίσει να εξοφλεί τα τέλη με το λογαριασμό του Ιανουαρίου, μεταθέτοντας 1,5 μήνα την ημερομηνία πληρωμής τους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα