Στραματσιόνι: «Ξέρουμε τι σημαίνει για τον ΠΑΟ η κόντρα με την ΑΪΚ»

Ο Αντρέα Στραματσιόνι μίλησε στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου μία μέρα πριν από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΪΚ Σόλνα και έδειξε να καταλαβαίνει τι σημαίνουν αυτές οι αναμετρήσεις για τους «πράσινους», ιδίως μετά το περσινό στραπάτσο.

«Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι. Γνωρίζουμε από την αρχή ότι για εμάς είναι πολύ σημαντική κόντρα. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να εμφανιστούμε πανέτοιμοι για την Πέμπτη. Όλοι γνωρίζουν στην ομάδα πόσα σημαίνουν αυτά τα δύο παιχνίδια. Χτίσαμε αυτή την ομάδα με το σκεπτικό πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιστρέψει στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπως το αρμόζει η ιστορία του συλλόγου. Από την αρχή υπήρξε πίεση και δουλειά, αλλά ήταν και σημαντικό το ζήτημα της σωστής νοοτροπίας. Οφείλεις να είσαι έτοιμος για τέτοια παιχνίδια, να σέβεσαι κάθε αντίπαλο, αλλά να μπαίνει στο γήπεδο ως Παναθηναϊκός. Μπορεί να έχουν βαρεθεί οι παίκτες μου την κουβέντα περί νοοτροπίας, αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό και μας έλειψε πέρυσι».

Για την αντίπαλό του ΠΑΟ εκ Σκανδιναβίας, ο Ιταλός τεχνικός τόνισε: «Σεβόμαστε την ΑΪΚ. Έχει ήδη παίξει τα μισά παιχνίδια για το πρωτάθλημά της. Εμείς αντίθετα είμαστε στην έναρξη. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι γιατί οι αντίπαλοι είναι πιο έτοιμοι. Έχουμε δουλέψει σε δύο συστήματα και αυτά θα χρησιμοποιούμε. Θα παίξουμε με τον τρόπο μας, με επιθετικότητα και τον ίδιο τρόπο όπως στα φιλικά προετοιμασίας. Αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ σκληρά για να είμαστε έτοιμοι. Θέλω κάθε παίκτης που έχω στη διάθεσή μου, να είναι σε θέση ετοιμότητας και να παλέψουν για τη φανέλα της ομάδας. Δεν γνωρίζουν ακόμα ούτε οι παίκτες μου το σύστημα και την 11άδα γιατί θέλω να τους διατηρήσω σε εγρήγορση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα