«Στρατηγικό μας λάθος ότι ρίξαμε τον Σαμαρά»

Αυτό που κατά καίρους κάποιοι συζητούσαν σε off the record (παρα)πολιτικά πηγαδάκια ότι η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015 να ανέλθει στη εξουσία θα γύρναγε μπούμερανγκ στο ίδιο το κόμμα παραδέχτηκε σήμερα ένας από τους ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Ο λόγος για τον Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος από τον ραδιοφωνικό αέρα του ΣΚΑΪ παραδέχτηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέπραξε στρατηγικό πολιτικό λάθος να ρίξει τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πριν η τελευταία κλείσει την τότε 5η αξιολόγηση.

Με αφορμή τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της τωρινής δεύτερης αξιολόγησης ο Στ. Κούλογλου είπε συγκεκριμένα ότι ενώ η νυν κυβέρνηση το παλεύει, η Νέα Δημοκρατία ζητάει εκλογές γεγονός που δεν ωφελεί τη χώρα.

Ωστόσο όταν ρωτήθηκε εν είδει υπενθύμισης ότι ακριβώς το ίδιο έπραξε το κόμματου όταν η Ν.Δ. προσπαθούσε να κλείσει τη δική της αξιολόγηση, ο ευρωβουλευτής ήταν ξεκάθαρος:

«Ήταν λάθος αυτό κατά τη γνώμη μου και μάλιστα στρατηγικό λάθος, έπρεπε να τον αφήσουμε (σ.σ. τον Αντώνη Σαμαρά) να κλείσει την αξιολόγηση, να κάνει όπως λέμε τη βρώμικη δουλειά, γιατί μετά κλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να την κάνει».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στα μέτρα που έχουν ρίξει οι δανειστές στο τραπέζι καλώντας την Ελλάδα να τα υιοθετήσει-νομοθετήσει, ο Στ. Κούλογλου μίλησε για «υποχρεωτικές κινήσεις σε συνθήκες ασφυξίας», κρατώντας ωστόσο αποστάσεις αναφορικά με το αν έστω και με αυτές τις υποχωρήσεις, θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Σε κάθε περίπτωση ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» και επιμένει πως ότι «πρέπει να κλείσει το θέμα οπωσδήποτε, γιατί δεν πρέπει να επαναληφθεί επ ουδενί το 2015».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα