Στριμώχνει τον Κούγια ο Αχαιός Νικολόπουλος!

Είναι δίκαιο «αμαρτίες» του παρελθόντος να τις επωμίζονται οι νέες ΠΑΕ που προσπαθούν να ανασυσταθούν ως εταιρίες, κερδίζοντας το εισιτήριο για τη Football League; Αυτό το ποδοσφαιρικό ερώτημα το έθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την προσπάθεια που κάνει φέτος ο μεγάλος σύλλογος του νομού που εκπροσωπεί, η Παναχαϊκή, να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες και τις δυσκολίες που θα συναντήσει όταν τα καταφέρει, καθώς παραμονεύει ο βραχνάς των χρεών προς το ελληνικό δημόσιο της τάξης του 1.000.000 ευρώ, που δημιουργήθηκαν επί προεδρίας Αλέξη Κούγια.

Κάποιες ΠΑΕ – μεταξύ των οποίων και η ΑΕΚ – πρόλαβαν τη δυνατότητα που τους έδινε το προηγούμενο καταστατικό, δηλαδή της πλήρης εκκαθάρισης ανά τον υποβιβασμό, ωστόσο η Παναχαϊκή δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Ο βουλευτής Αχαΐας, λοιπόν, έθεσε τον προβληματισμό του στον Υπουργό Πολιτισμού, στριμώχνοντας για τα καλά τον γνωστό ποινικολόγο, τον δημιουργό της «μαύρης τρύπας»

«Οι πρόεδροι των Δ.Σ., διευθυντές, διαχειριστές, διευθύνοντες σύμβουλοι και εκκαθαριστές των Α.Α.Ε., Τ.Α.Α. ή σωματείων, που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ευθύνονται αλληλεγύως και εις ολόκληρον με το αντίστοιχο νομικό πρόσωπο για τα χρέη που αυτό δημιουργεί κατά το χρονικό διάστημα της θητείας τους», επεσήμανε ο Νίκος Νικολόπουλος και στη συνέχεια διατύπωσε τα ερωτήματά του:

«Στην ΠΑΕ Παναχαϊκή ΓΕ 2005 πρόεδρός της από το 2009 έως το 2015 ήταν ο Αλέξιος Κούγιας. Από πληροφορίες που έχουν γραφτεί κατ’ επανάληψη στα ΜΜΕ, επιπλέον δε, είναι κοινώς γνωστό στην Πάτρα, τα χρέη της ΠΑΕ Παναχαϊκή ΓΕ 2005 είναι πλέον του 1.000.000 ευρώ σε Ελληνικό Δημόσιο και ΙΚΑ, όπου καλείσθε εσείς να επιβεβαιώσετε ή να μας πείτε το ακριβές ποσόν.

Ερωτούνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών, Αθλητισμού και Δικαιοσύνης:

1. Έπρεπε ή όχι να έχουν καταλογισθεί σε βάρος του τότε προέδρου κ. Κούγια τα ατομικά χρέη που δημιουργήθηκαν επί θητείας του στην ΠΑΕ Παναχαϊκή; Έχουν ληφθεί τα μέτρα που ορίζουν οι νόμοι και οι εγκύκλιοι για την είσπραξη των οφειλόμενων; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

2. Εάν ισχύουν όλα τα ανωτέρω, τότε πως είναι δυνατόν να επιτρέψει η Ε.Ε. Αθλητισμού την με οποιαδήποτε τρόπο διοικητική ανάμιξη στην ΠΑΕ Λάρισα του κ. Αλ. Κούγια, εάν πράγματι δεν έχει εξοφλήσει τα χρέη που δημιουργήθηκαν επί θητείας του στην ΠΑΕ Παναχαϊκή ΓΕ 2005; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.»

Για να δούμε πως θα ξεφύγει ο Αλέξης Κούγιας που υπό φυσιολογικές συνθήκες – κάτι που έχει αναδείξει πολλάκις η «Α» – δεν θα έπρεπε να δικαιούται να εκπροσωπεί την ΑΕΛ στη Super League.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα