“Στόχος η επανένωση της Κύπρου και η απαλλαγή από τα στρατεύματα κατοχής”

“Στόχος είναι η επανένωση της Κύπρου και η αποχώρηση του κατοχικού στρατού”. Αυτό τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, με τον τίτλο «Europe in peril, Cyprus in play» που συμπλήρωσε λέγοντας ότι«η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα που δεν έχει την πολυτέλεια να είναι διαμοιρασμένη».

Ακόμη τόνισε ότι στόχος παραμένει η επανένωση της χώρας και η απαλλαγή της από τα στρατεύματα κατοχής.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «θέλουμε μια λύση που δεν θα αφήνει νικητές και χαμένους», ενώ για τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν από 7 έως 11 Νοεμβρίου στην Ελβετία ανέφερε ότι θα δοθεί έμφαση στο εδαφικό, χωρίς να υποβαθμίζεται η συζήτηση και στα άλλα ζητήματα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η λύση στο Κυπριακό θα είναι και η πιο σημαντική μεταρρύθμιση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Αναφορικά με την κυπριακή οικονομία ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι ότι η χώρα του εξέρχεται από την κρίση ισχυρότερη.

«Από το 2014 το κράτος λειτουργεί με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, πλεόνασμα 2,5%, αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα με 1 δισ. 300 εκατ. ευρώ ιδιωτικά κεφάλαια», πρόσθεσε, ενώ παραδέχθηκε πως παραμένει πρόκληση η περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ακόμη εκτίμησε ότι το 2016 η ανεργία θα μειωθεί στο 12%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα