Eκκίνηση στον Πειραιά για το 2ο ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX

Ο Δήμος Πειραιά υποδέχεται την Κυριακή 1η Μαρτίου τον πρώτο αγώνα του 2ου ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX, μια σειρά αγώνων δρόμου που θα διεξαχθούν διαδοχικά στους Δήμους Πειραιά, Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Αλίμου. Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρώνουν σε κάθε αγώνα βαθμούς με βάση την επίδοσή τους  και οι νικητές θα προκύψουν στο τέλος της διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα, σε κάθε πόλη θα διεξαχθούν αγώνες 10 χιλιομέτρων και 5 χιλιομέτρων (ανδρών και γυναικών), ενώ θα υπάρχει και μια ειδική διαδρομή 1 χιλιομέτρου για παιδιά Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού.
Το 2ο ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX είναι αφιερωμένο στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθεί για την ενίσχυση των σκοπών του.

Τι δήλωσε ο Μώραλης

Με αφορμή την εκκίνηση των αγώνων στον Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:

«Την Κυριακή ο Δήμος Πειραιά «υποδέχεται» ακόμα έναν μαζικό αγώνα δρόμου, με σκοπό να παρακινήσει όλους τους πολίτες – μικρούς και μεγάλους – να γνωρίσουν τη χαρά του αθλητισμού και της συμμετοχής. Ο αγώνας αυτός ξεχωρίζει, καθώς πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ Δήμων του παραλιακού μετώπου της Αττικής και μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για να διευρύνουμε τη συνεργασία μας και σε άλλους τομείς. Είναι επίσης σημαντικό ότι μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές των αθλητών και των πολιτών θα διατεθεί στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Θα είμαστε όλοι εκεί για να διασκεδάσουμε και να στείλουμε μηνύματα συνεργασίας, συμμετοχής και προσφοράς. Εύχομαι να γίνει μια πολύ καλή αρχή από τον Πειραιά, να το απολαύσουν οι δρομείς, αλλά και όλοι οι πολίτες που θα έρθουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα».

Δηλώσεις Σ. Ελληνιάδη

Ο κ. Σταύρος Ελληνιάδης, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά υπογράμμισε:
«Tο ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX είναι ο 4ος αγώνας δρόμου που γίνεται στον Πειραιά τους τελευταίους μήνες από τη νέα δημοτική αρχή. Προσπαθούμε μέσα από αυτές τις αθλητικές διοργανώσεις να ενισχύσουμε το δρομικό κίνημα στην πόλη μας, το οποίο γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα. Οι προηγούμενοι αγώνες που έγιναν στον Πειραιά είχαν μεγάλη απήχηση στους δημότες, οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά. Εμείς θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις στο μέλλον, προκειμένου να φέρουμε τους πολίτες και ειδικά τα παιδιά, κοντά στον αθλητισμό».

 

Στη διοργάνωση των αγώνων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της FEEL GOOD Sports Club  κ. Ανδρέας Καπώνης:
«Το ΑΤΤΙΚΑ RUN & FUN GRAND PRIX δημιουργήθηκε για να καλύψει τη δίψα των δρομέων μεγάλων αποστάσεων για διασκέδαση και διάκριση. Θα γίνουν συνολικά πέντε αγώνες στους οποίους θα υπάρχει βαθμολόγηση και η τελική κατάταξη του GRAN PRIX θα προκύψει από συγκεντρωτική βαθμολογία. Όλοι οι μετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα και θα κληρωθούν αθλητικά παπούτσια και t-shirts. Οι μεγάλοι νικητές του GRAND PRIX στα 10 χιλιόμετρα θα κερδίσουν ένα ταξίδι στη Ρώμη για να μετέχουν σε αγώνα 10 χιλιομέτρων ή ημιμαραθώνιο. Ευχαριστούμε την CYTA, την ΕΥΔΑΠ, όλους τους χορηγούς και όλους τους Δημάρχους για την ευγενική συνδρομή και συμπαράστασή τους. Καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς και ιδιαίτερα στους δρομείς που μετέχουν στον αγώνα του Πειραιά».

Τη διοργάνωση του ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX στον Πειραιά στηρίζουν αθλητές και Πρωταθλητές από όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού, οι οποίοι δίνουν το «παρών» για ακόμα μια φορά, στα αθλητικά δρώμενα της πόλης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα