Στόχος της ΔΗΣΥ η 2η θέση

Οι χαμηλές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανοίξει την όρεξη στην Χαριλάου Τρικούπη, που λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ισχυρίζονται ότι πλέον ο επόμενος στόχος πρέπει να είναι η 2η θέση στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Γι’ αυτό το λόγο και οι τόνοι έχουν ανεβεί όσο δεν πάει με επικεφαλής τη Φώφη Γεννηματά, η οποία όπου σταθεί κι όπου βρεθεί επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του πρωθυπουργού. Μιλώντας στην Καλαμάτα σε περιφερειακή ημερίδα της ΔΗΣΥ ενόψει του συνεδρίου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «μας έβαλε τη θηλιά στον λαιμό», όπως είχε πει και στον καναπέ του Μεγάρου Μαξίμου παρουσία των δημοσιογράφων, «και συνεχίζει να πουλάει ψεύτικες ελπίδες». Στο ίδιο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου, εξάλλου, αρνούμενη αργότερα, όταν έκλεισαν οι πόρτες, κάθε πρόσκληση για συμπόρευση, ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ ως τον ‘δεύτερο πόλο’ στις επόμενες εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη που θα εκφράζει τον προοδευτικό πόλο στο μέλλον και αυτή που θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στις εκλογές.

«Με την ολοκλήρωση του Eurogroup βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα ήττα. Κλείνει ένα κύκλος από ψέματα και ψευτοπαλληκαρισμούς. Αυτό επεσήμανα στην συνάντηση μου με τον κ. Τσίπρα. Αφού μας έβαλε τη θηλιά στο λαιμό συνεχίζει να πουλάει ψεύτικες ελπίδες», είπε από το βήμα της περιφερειακής συνδιάσκεψης στην Καλαμάτα, η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως απλώς μετέφερε το κοινό αίσθημα. «Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και αυτό που ακούω είναι τη φωνή απόγνωσης της ελληνικής οικογένειας που έχει κάνει τόσες θυσίες και δεν αντέχει άλλο, που δεν βλέπει φως, πραγματική ελπίδα και προοπτική και δεν της αξίζει αυτή η κατάσταση», είπε, υποστηρίζοντας πως «με τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση του η Ελλάδα μόνο χάνει».

Το Συνέδριο

Την ώρα που έλεγαν αυτά στην κα. Γεννηματά πολίτες της Καλαμάτας, στην Αθήνα οι διοργανωτές του συνεδρίου με πυρετώδεις ρυθμούς εξετάζουν όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες έτσι ώστε να είναι όλα τέλεια και έτοιμα οργανωτικά για το επικείμενο συνέδριο που θα ανοίξει τις πύλες του την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Επί τρείς ημέρες τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα αναλύουν και θα καταθέτουν τις προτάσεις τους για την Ελλάδα στην μετά μνημόνιο εποχή. Το Σχέδιο Ελλάδα όπως τιτλοφορείται, στην ουσία η νέα προγραμματική δέσμευση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συμπεριλαμβάνει επ’ ακριβώς το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από ομάδα στελεχών και επιστημόνων από πολλούς χώρους με ευθύνη του πρώην γραμματέα Κώστα Σκανδαλίδη.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή γύρω στις 14:30 το μεσημέρι με τις διαπιστεύσεις των συνέδρων.  Η συγκεκριμένη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια, γύρω στις πέντε το απόγευμα, θα ξεκινήσει η ανάδειξη προεδρείου που θα έχει τον έλεγχο όλης της διαδικασίας. Μέχρι τώρα ακούγονται διάφορα ονόματα με ειδικό βάρος για να αναλάβουν πρόεδροι της διαδικασίες μεταξύ αυτών και του Γ. Σουλαδάκη που κατά το παρελθόν έχει διατελέσει αρκετές φορές σε αυτή τη θέση ως υπεύθυνος για τα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ.

Στην ουσία το συνέδριο θα ξεκινήσει τις εργασίες του στις 18:00 με πρώτο ομιλητή τον πρόεδρο της ΕΔΕΜ κ. Απόστολο Πόντα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει στο βήμα για να μιλήσει και να απευθύνει χαιρετισμό ο επικεφαλής των κινήσεων που μετέχουν στη ΔΗΣΥ κ. Τούντας  όπου αμέσως μετά την ομιλία του θα παραδώσει τη σκυτάλη στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Μετά τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. σειρά έχει για να μιλήσει ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά και θα ολοκληρώσει την ενότητα αυτή με την δική του παρέμβαση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Το Σάββατο

Οι εργασίες του συνεδρίου την επόμενη ημέρα το Σάββατο θα ξεκινήσουν νωρίς, γύρω στις 09:00, με πολιτικές τοποθετήσεις συνέδρων και μία ώρα μετά θα αναλυθεί στους συνέδρους η πολιτική εισήγηση για το μέλλον της ΔΗΣΥ καθώς και το Σχέδιο Ελλάδα που έχει εκπονήσει μαζί με ομάδα στελεχών και επιστημόνων ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ το ιστορικό στέλεχος Κώστας Σκανδαλίδης.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, γύρω στις 12:30, θα μιλήσει στο συνέδριο και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, ενώ λίγο μετά θα ξεκινήσει ο διάλογος στα τραπέζια εργασίας (workshop) με τη συμμετοχή στελεχών από όλη την Ελλάδα αλλά και στελεχών από άλλα κόμματα με στόχο την ανάλυση του σχεδίου Ελλάδα.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το μεσημέρι με ομιλία της Φώφης Γεννηματά και την έγκριση του πολιτικού πλαισίου των αποφάσεων της ΔΗΣΥ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα