Συγκλονίζει η μαρτυρία του Ολλανδού ανιματέρ

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι αστυνομικοί που άκουσαν την απολογία του 20χρονου υπαλλήλου ξενοδοχείου στην Κρήτη, που προσπάθησε να σκοτώσει ένα 11χρονο παιδί από τη Ρωσία, καταφέρνοντάς του 20 μαχαιριές, ενώ μετέπειτα τον πέταξε σε ένα χωράφι δίπλα από το πάρκινγκ του ξενοδοχείου.

Ο Ολλανδός ανιματέρ ισχυρίστηκε πως δεν είχε κλέψει αυτός το λάπτοπ και το κινητό του ανήλικου παιδιού, αλλά κάποιος άλλος, απλώς εκείνος τα εντόπισε. Ο μικρός, όμως, νόμιζε πως ο ανιματέρ ήταν ο δράστης και του επιτέθηκε. Μάλιστα ο 20χρονος υποστήριξε ότι απειλήθηκε από τον μικρό, ο οποίος του φώναζε στα ρωσικά. Έτσι εκνευρίστηκε από την επιμονή του παιδιού και τον παρέσυρε στον χώρο στάθμευσης απέναντι από το ξενοδοχείο, με το πρόσχημα να του επιστρέψει τα κλοπιμαία.

«Το χτυπούσα και δεν έβλεπα που. Ήταν σκοτεινά. Νόμιζα ότι τον σκότωσα. Είχα την εντύπωση ότι τον σκότωσα! Τον τράβηξα σε μία άκρη, και τον άφησα εκεί. Έφυγα. Πήγα και φύλαξα τα πράγματα για να μην τα βρει κανείς και στη συνέχεια γύρισα στο ξενοδοχείο, έπλυνα το μαχαίρι και το φύλαξα στην πυροσβεστική φωλιά του συνεδριακού κέντρου. Επέστρεψα κανονικά στη δουλειά μου χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα».

Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικές πηγές, όταν άρχισε η κινητοποίηση για την αναζήτηση του ανήλικου Ρώσου, συμμετείχε και ο ίδιος στις έρευνες εντοπισμού του.

Σε μια προσπάθειά του, ωστόσο, να ξεφύγει πηδώντας από τον φράχτη του ξενοδοχείου, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον κράτησαν ως ύποπτο. Στη συνέχεια όταν βρήκαν τα κλοπημαία στο σακίδιό του, τον συνέλαβαν.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα