Συγκλονιστικό βίντεο: Ο Στάθης Ψάλτης μιλάει για τον τελευταίο ρόλο της ζωής του

Έναν ρόλο-προίκα στον ελληνικό κινηματογράφο άφησε πριν «φύγει» από τη ζωή ο Στάθης Ψάλτης. Ο αείμνηστος ηθοποιός δίνοντας ρεσιτάλ ερμηνείας στον ρόλο του Ηγούμενου στην ταινία για τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη του Γιάννη Σμαραγδή, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του μιλώντας on camera για αυτή την εμπειρία ζωής.

«Ο κύριος Σμαραγδής μου έδωσε έναν ρόλο εκπληκτικό. Τον Ηγούμενο. Ο Ηγούμενος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πνεύμα. Ένα πνεύμα το οποίο στο χρόνο δεν έχει χρόνο, γιατί κινείται με την ταχύτητα του φωτός. Είναι ένα πνεύμα το οποίο πήρε σάρκα και οστά και καθοδηγεί στην ουσία τη ζωή του Καζαντζάκη. Του λέει “Ήρθες να παλέψεις με το Θεό. Μη σταματάς να παλεύεις το Θεό, τώρα ποιος θα νικήσει είναι δική του δουλειά”. Αυτές οι φράσεις δείχνουν το μεγαλείο του συγγραφέα. Δείχνουν το μεγαλείο του κ. Σμαραγδή για το πώς φαντασιώθηκε τον ηγούμενο αυτό να καθοδηγήσει και να πει σχεδόν όλη του τη ζωή. Δηλαδή το τι θα συναντήσει σε όλη του τη ζωή ο Καζαντζάκης. Είναι πάρα πολύ δύσκολος ρόλος. Βέβαια, με τη βοήθεια του κ. Σμαραγδή, που δεν παύει να είναι ένα πνεύμα ουσιαστικό. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ για να μπω στο κλίμα και του σκηνικού και του ρόλου.Εύχομαι στην καινούρια ταινία που θα κάνει στον Καποδίστρια. Να με φωνάξει και να κάνω το δεξί χέρι του Καποδίστρια» είχε τονίσει ο ηθοποιός.
«Ήρθε και άφησε πίσω μία σπαρακτική ερμηνεία, μία απίστευτη πνευματικότητα. Πρόλαβα και του έδειξα πλάνα. Έφυγε χαρούμενος για τον υπερουράνιο τόπο. Ήταν σπουδαίος ηθοποιός ο Στάθης Ψάλτης. Δεν ήταν σπουδαίος κωμικός, ήταν σπουδαίος ηθοποιός και στην ταινία φαίνεται το μέσα πνευματικό του σώμα. Τον ευγνωμονώ γιατί διάλεξε εμένα να αφήσει το τελευταίο του καλλιτεχνικό αποτύπωμα» εξομολογήθηκε από την πλευρά του ο Γιάννης Σμαραγδής.

Ο Στάθης Ψάλτης για την ταινία "Καζαντζάκης"

Ο Στάθης Ψάλτης που κατέθεσε την ψυχή του κατά τα γυρισματα της ταινίας για τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη στο ρόλο του ηγούμενου της Μονής Σινά, εκμυστηρεύεται σε ένα βίντεο ντοκουμέντο όλες εκείνες τις στιγμές και τα συναισθήματα που έζησε στα γυρίσματα υπό την καθοδήγηση του κρητικού σκηνοθέτη Γιάννης Σμαραγδή. Τα τελευταία λόγια του Στάθη Ψάλτη κατά τα making off της ταινίας είναι συγκλονιστικά. #Kazantzakismovie #Smaragdis #Alexfilm Stathis Psaltis / Στάθης Ψάλτης #ellines*Το ellines.com υποστηρίζει την προσπάθεια του Έλληνα σκηνοθέτη, καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής, από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την ολοκλήρωση των γυρισμάτων.Stathis Psaltis talks in a making off video, of all the moments and feelings he experienced in the shooting under the guidance of the Cretan director Yannis Smaragdis. In the video you will see what the beloved actor says about the final role of his life.*Ellines.com supports the effort made by Iannis Smaragdis, as we are in constant collaboration with the production company, from conception of the idea to the completion of filming.

Posted by Ellines on Dienstag, 20. Juni 2017

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα