Συγγνώμη «κατόπιν εορτής» από τον Κουρουμπλή για την συνεργάτιδά του

Στο Λονδίνο μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας για διαβουλεύσεις με τον αρμόδιο Οργανισμό, ώστε να διασφαλιστούν οι πιστώσεις για τις αποζημιώσεις από την θαλάσσια ρύπανση μετά την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα θα έρθει στην Βουλή ρύθμιση για να τεθεί όριο ηλικίας για τα πλοία. Μάλιστα ο κ. Κουρουμπλής κατηγόρησε την Ν.Δ. ότι δεν έφερε τέτοια ρύθμιση, λόγω των σχέσεών της με συμφέροντα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε επίσης ότι εντός του Οκτωβρίου λήγει ο διαγωνισμός για τους μηχανισμούς εισροών-εκροών, ώστε να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο πετρελαίου, ενώ επανέλαβε πως δεν υπήρξε ολιγωρία στην αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής βοήθειας ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως το υπουργείο ειδοποίησε το πλοίο της ΕMSA την Τρίτη, καθώς τότε επέστρεφε από αποστολή, ενώ το πιο κοντινό βρισκόταν στην Μάλτα και χρειαζόταν 3,5 μέρες για να φθάσει στον Πειραιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε συγγνώμη για την συνεργάτιδά του, που γέλασε στην Βουλή όταν μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι έχει επιλέξει για λόγους εμπιστοσύνης συγγενή του.

Τέλος σε ό,τι αφορά το ταξίδι του στο Λονδίνο υπογράμμισε ότι προετοιμαζόταν μήνες, με στόχο να πεισθούν κάποιοι από τους τέσσερις μεγάλους ναυτικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς να φέρουν την έδρα τους στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα