Συγχωροχάρτι σε Καραμανλή και Σημίτη

Από το 2009 και τον Γιώργο Παπανδρέου θα ξεκινήσει η έρευνα για την οικονομική περιπέτεια της χώρας

Αγνωστα γραμμάτια στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή αλλά και τον προκάτοχό του Κ. Σημίτη φαίνεται πως ξεπληρώνει η κυβέρνηση. Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός πως στην πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, η έρευνα ξεκινά από την περίοδο Παπανδρέου το 2009!

Είναι προφανές πως το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για τις αιτίες αλλά μόνο για το αποτέλεσμα. Διαφορετικά είναι βέβαιο πως η έρευνα θα ξεκινούσε από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ. Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για εκείνη την περίοδο.
Το αποτέλεσμα πάντως είναι πλέον ξεκάθαρο: μετά την ηθική αποκατάσταση του Κ. Καραμανλή με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την προεδρεία της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτυπά και βγάζει έξω από το κάδρο των ευθυνών και τον πρώην πρωθυπουργό που όπως άλλωστε είναι γνωστό πια ο ίδιος είχε ομολογήσει την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας σε εκείνη την προεκλογική συνέντευξη παρουσία πολιτών.
Οσον αφορά το τυπικό της υπόθεσης, τέσσερις κρίσιμες περιόδους θα καταλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπαγωγή στο καθεστώς των Μνημονίων.
Η πρώτη περίοδος Οκτώβριος 2009- Μάιος 2010, δηλαδή έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση).
Η δεύτερη περίοδος Μάιος 2010- Νοέμβριος 2011, δηλαδή τη 2η δανειακή σύμβαση.
Η τρίτη περίοδος Νοέμβριος 2011- Μάιος 2012, δηλαδή το PSI.
Η τέταρτη περίοδος Μάιος 2012 και εντεύθεν.
Η πρόταση που αναμένεται να έχει τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα είναι in rem, δηλαδή δεν θα γίνεται ονομαστική αναφορά στους έχοντες πολιτική ευθύνη τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ωστόσο από την πρόταση θα «φωτογραφίζονται». Επίσης η πρόταση θα αφορά στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.
Με δήλωση του ο Γραμματέας της ΚΟ το ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς υποστηρίζει πως «η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των μνημονίων.

Υλοποιούμε, συνεπώς, τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας».

Προφανώς η αναφορά στις αιτίες είναι εκ του περισσού…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα