Συλλήψεις αλλοδαπών για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, υπηκόων Μπαγκλαντές, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Κυψέλη, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) οι δύο συλληφθέντες διοχέτευαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε αλλοδαπούς έναντι, φυσικά, χρηματικής αμοιβής, με στόχο να διευκολύνουν την παράνομη διαμονή τους στην Ελλάδα αλλά και να έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται και να εξέρχονται από τη χώρα χωρίς προβλήματα κατά τον έλεγχο των διαβατηρήιων.

Στο διαμέρισμα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα πλήρες εργαστήριο κατάρτισης πάσης φύσεως πλαστών εγγράφων αποτελούμενο από: δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, πέντε εκτυπωτές,μία συσκευή πλαστικοποίησης,τρία πλαστά διαβατήρια των αρχών του Πακιστάν και του Ιράν,δύο πλαστές ταυτότητες των ελληνικών αρχών καιτρεις σελίδες παραποιημένων διαβατηρίων των αρχών της Σουηδίας.

-Έξι  υδατογραφήματα διαφόρων διαβατηρίων.

-Εβδομήντα εννέα κενές υπεύθυνες δηλώσεις με εντυπώματα σφραγίδων από αστυνομικά τμήματα.

-Τριάντα κενά δελτία αιτήσαντος ασύλου.

-Είκοσι δύο πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου.

-Πλήθος πλαστών σελίδων, «μήτρες» εκτύπωσης διαβατηρίων διαφόρων αλλοδαπών αρχών (Ιταλίας, Γαλλίας, Η.Π.Α., Πακιστάν, Μάλτας) και ελληνικών αρχών.

-Πέντε  πλαστά εντυπώματα σφραγίδων ελληνικών και αλλοδαπών αρχών.

-Τρία κουτιά με μολύβια.

-Το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα