Συμβιβασμός μηδέν για φοροαδικήματα πριν το 2014

Καμιά δυνατότητα φορολογικού συμβιβασμού δεν υπάρχει για φορολογικά αδικήματα που τελέστηκαν πριν την 31.12.2013, οπότε και άρχισε η ισχύς  του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ). Αυτή τη θέση του την οποία είχε διατυπώσει και προ έτους επανέλαβε με γνωμοδότηση του απαντώντας σε ερώτημα της γ.γ. δημοσίων εσόδων ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.

Πέρυσι  ο κ. Παντελής σε δύο γνωμοδοτήσεις του είχε υποστηρίξει  ότι με την ισχύ του  ΚΦΔ έχει καταργηθεί   η δυνατότητα διοικητικού και δικαστικού συμβιβασμού και έτσι οι φορολογικές αρχές ΔΟΥ και ΣΔΟΕ, οφείλουν να υποβάλλουν άμεσα μηνυτήριες αναφορές σε περίπτωση φοροδιαφυγής.

Η γενική  γραμματεία  Δημοσίων Εσόδων επανήλθε ζητώντας διευκρινήσεις από τον κ. Παντελή για τον τρόπο υλοποίησης των περσινών γνωμοδοτήσεών του.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου   σε απαντητική  επιστολή του προς τη γενική  γραμματεία  Δημοσίων Εσόδων επανέλαβε την  θέση  ότι δεν έχει καταργηθεί η  δυνατότητα  οποιουδήποτε φορολογικού συμβιβασμού για υποθέσεις φοροδιαφυγής που τελέστηκαν πριν την 31.12.2013.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα