Συμμαχία Ολάντ – Αμπντάλα κατά της τρομοκρατίας

Κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας χαράζουν οι Φρανσουά Ολάντ και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο προεδρικό Μέγαρο στη Γαλλία.  Αμφότεροι «εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη διεθνή κινητοποίηση (εναντίον) των τρομοκρατικών οργανώσεων και των εξτρεμιστικών ομάδων», ανέφεραν σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσαν από κοινού.

«Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην διεθνή κινητοποίηση με στόχο τη μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων και των ριζοσπαστικών οργανώσεων που απειλούν την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια» σύμφωνα με αυτήν την ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία.

Αναφερόμενοι πιο συγκεκριμένα στην κρίση στο Ιράκ οι δύο ηγέτες «σημείωσαν την στήριξή τους στη νέα κυβέρνηση (του Ιράκ) με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων των εθνοτικών ομάδων του ιρακινού λαού και ότι θα τις εντάξει απόλυτα στην πολιτική διαδικασία».

Και οι δύο κάλεσαν επίσης «στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, δημοκρατικού και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967, που θα συνυπάρχει ειρηνικά και με ασφάλεια με το Ισραήλ».

Ο Φρανσουά Ολάντ και ο Αμπντάλα Β΄ δήλωσαν «ότι έχουν βαθύτατα ανησυχήσει από την κλιμάκωση της βίας στη Συρία και τα συνεχιζόμενα δεινά του συριακού λαού».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα