Συνάντηση Τσίπρα με το προεδρείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς (pics)

Σε μια περίοδο που η επικαιρότητα έχει βάλει φωτιά στην πρωθυπουργική ατζέντα, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του το προεδρείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν ο πρόεδρος της GUE/NGL, Gabriele Zimmer, οι αντιπρόεδροι Νεοκλής Συλικιώτης και Malin Bjork, η γενική γραμματέας Maria D’ Alimonte, και φυσικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της GUE/NGL.

Σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε το προεδρείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς για τις προσπάθειές του να υποστηρίξει –όπως είπε– μια βιώσιμη λύση στο ελληνικό ζήτημα, «καθώς η άποψή σας δεν εκφράζει μόνο την αριστερή, αλλά και μια ευρωπαϊκή προσέγγιση».

Αναφερόμενος, δε, στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι «και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα βαδίσουν στον δρόμο του ρεαλισμού, πιστεύω τουλάχιστον πως αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε καταθέσει εξαιρετικά ρεαλιστικές προτάσεις προκειμένου να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία που θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να ανακάμψει, με ένα τρόπο όμως δικαιότερο, καθώς τα τελευταία πέντε διαδοχικά χρόνια ύφεση υπήρξαν καταστροφικά για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας μας. Πιστεύω λοιπόν πως ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και αυτή είναι η βασική, η αδιαπραγμάτευτη άποψή μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος τη GUE/NGL, Gabriele Zimmer, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η μάχη που δίνουν ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, είναι εξίσου σημαντική και για άλλα κράτη και για άλλους λαούς εντός της Ευρώπης. Στα πρωτοσέλιδα των τελευταίων ημερών στη Γερμανία και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη γίνεται λόγος για αντίστροφη μέτρηση, ότι φτάσαμε στο τέλος, ότι είναι η τελευταία ευκαιρία να βρεθεί μια λύση. Ίσως να ισχύει, ίσως να βρισκόμαστε πράγματι σε αντίστροφη μέτρηση, όχι όμως μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, είμαι σίγουρη ότι αυτό θα είναι καταστροφή για ολόκληρη την ΕΕ».

Ο κ. Zimmer ξεκαθάρισε εξάλλου ότι «κάτω από τις συνταγές της λιτότητας οι ευρωπαϊκές αξίες αποτυγχάνουν» και διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα πως «θα πρέπει να κάνουμε και εμείς περισσότερα για να κινητοποιήσουμε τους πολίτες στα δικά μας κράτη».

 

Δ. Παπαδημόυλης: «Αποφασισμένος και αισιόδοξος ο Τσίπρας»

_DSC7638

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης του προεδρείου Ευρωομάδας της Αριστεράς με τον Αλέξη Τσίπρα έκανε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης, αφού χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «σταθερό, ήρεμο, αποφασισμένο και αισιόδοξο», εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχει έρθει η ώρα των ηγετών να πάρουν την πολιτική ευθύνη στα χέρια τους. Σε ερώτηση αν βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι κοντά η συμφωνία, αρκεί η άλλη πλευρά να δείξει τον ίδιο ρεαλισμό που δείχνει η ελληνική πλευρά.

_DSC7723

_DSC7642

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα