Συνάντηση Τσίπρα- Νταβούτογλου για την προσφυγική κρίση

Κατ ιδίαν θα έχουν την ερχόμενη Πέμπτη οι Αλέξης Τσίπρας και Αχμετ Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης των δύο ηγετών θα είναι η προσφυγική κρίση.

Οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί πριν από περίπου έναν μήνα στην Άγκυρα όπου συμφώνησαν την περαιτέρω συνεργασίας τους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Θυμίζουμε ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι θα απευθύνει πρόσκληση στην Ανγκελα Μέρκελ και τον Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθούν στη Χίο κι από κει να περάσουν μαζί στη Σμύρνη.

Διπλωματικές πηγές όμως πρόσθεσαν ότι σε αυτή τη συνάντηση θα είναι παρών είτε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είτε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ταξίδι Τσίπρα στο Ισραήλ

Eν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr στις 27 Ιανουαρίου ο Ελληνας πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Ισραήλ, για δεύτερη μέσα σε τρεις μήνες, μαζί με υπουργούς προκειμένου να γίνει το 2ο κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας-Ισραήλ.

Την επόμενη ημέρα, 28 Ιανουαρίου, Τσίπρας και Νετανιάχου θα ταξιδέψουν στη Λευκωσία για την τριμερή Σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα