Συνάντηση Mέρκελ- Κάμερον στο Λονδίνο

Την ευκαιρία να τα πουν από κοντά είχαν οι Ανγκελα Μέρκελ και Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στο Λονδίνο.  Κύριο θέμα της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν η κυκλοφορία των εργαζομένων εντός των χωρών της ΕΕ, με τον Κάμερον να επιδιώκει την υποστήριξη της Γερμανίας για τη θέσπιση κανόνων στόχος των οποίων θα είναι ο περιορισμός της μετανάστευσης.

«Η αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση», δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον Βρετανό πρωθυπουργό.

«Εξετάζουμε τις νομικές (πτυχές) και τη νομοθεσία εδώ… η κατάχρηση πρέπει να καταπολεμηθεί ώστε να επικρατήσει η ελεύθερη κυκλοφορία» είπε η ίδια. «Θα πρέπει να εξεταστούν τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης των κρατών-μελών… και σε ποιο βαθμό θα πρέπει να προσαρμοστούν. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η στήριξη από την πλευρά της Μέρκελ είναι ζωτικής σημασίας εάν ο Κάμερον έχει οποιεσδήποτε ελπίδες πως η ΕΕ θα συμφωνήσει με τις προτάσεις του.

«Χαιρετίζω θερμά την προθυμία της καγκελαρίου να συνεργαστεί μαζί μας για την ανεύρεση μιας λύσης», δήλωσε ο Κάμερον κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. «Επιθυμώ να διορθώσουμε τα προβλήματα στη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ… είμαι πεπεισμένος ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό», δήλωσε ο Κάμερον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα