Συνέντευξη Στάθη Αγγελόπουλου στην «Α»: Οι απειλές, ο ρατσισμός, το όνειρο με τον πατέρα του που τον σημάδεψε

«Ξανασυνθέτω το παζλ της ζωής μου» είναι η πρόταση που εκφράζει απόλυτα αυτή την περίοδο τον Στάθη Αγγελόπουλο. Πιο ώριμος και κατασταλαγμένος ποτέ, έχοντας μάθει μέσα από τα λάθη του και τα προσωπικά του πάθη, νιώθει δυνατός ώστε να πετύχει όλα αυτά που θέλει και να βρει την πραγματική αγάπη.

 

Συνέντευξη στη Σπυριδούλα Κάμπου – Ζαράγκα

 

Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του «μεγάλου» πατέρα του Μανώλη Αγγελόπουλου, ετοιμάζει ένα μεγάλο μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τη ζωή του, που θα κάνει τον γύρο της Ελλάδας και του εξωτερικού, ελπίζοντας ότι θα βρει στην προσπάθειά του αυτή, σύμμαχο το Κράτος. Ο τίτλος του νέου του τραγουδιού «Είναι η ώρα της αλήθειας», σε στίχους της Έλενας Μανιάτη και μουσική του Βαγγέλη Πανάτου, είναι το μότο του. Κάνοντας στην «Α» τον απολογισμό της ζωής του, εξηγεί το γιατί δεν έχει βρει την ευτυχία στα προσωπικά του, αλλά και τι φταίει και καταλήγει στις δικαστικές αίθουσες με τις μητέρες των παιδιών του.

Ο Στάθης Αγγελόπουλος περιγράφει, τέλος, με έναν ανατριχιαστικό τρόπο τη μία και μοναδική φορά που είδε σε όνειρο τον πατέρα του, Μανώλη Αγγελόπουλο, που αρνήθηκε να τον πάρει μαζί του.

 

Ετοιμάζεις κάτι για τον πατέρα σου, που θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Μίλησέ μας για αυτό.

«Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον πατέρα μου, που δεν έχει γίνει ποτέ, και του αξίζει μετά από όλα αυτά που έχει προσφέρει στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Όλο αυτό θα ξεκινήσει από ένα μεγάλο θέατρο της Αθήνας και μετά θα συνεχιστεί σε όλη την Ελλάδα, ενώ είμαστε σε συζητήσεις για να βγει και στο εξωτερικό. Βέβαια θα πάμε με αργά βήματα γιατί θέλουμε να σταθούμε στη λεπτομέρεια –σκηνοθέτη, σεναριογράφο, ηθοποιούς, τραγουδιστές κ.ά.– που θα δείξει την αγάπη και τον σεβασμό προς τον μέγιστο Μανώλη Αγγελόπουλο».

 

Έχεις δει κάποιο όνειρο με τον πατέρα σου που να σε έχει σημαδέψει;

«Ναι, τον έχω δει μόνο μια φορά και μου έχει σημαδέψει τη ζωή μου. Τον είχα δει πριν από 6 χρόνια, ήρθε φορώντας άσπρο κοστούμι και αρχίσαμε να μιλάμε πολλές ώρες για την οικογένειά μας και για τα επαγγελματικά μου, μετά σηκώθηκε να φύγει και του είπα κλαίγοντας ότι θέλω να πάω μαζί του και δεν με άφησε. Τότε τον ακλούθησα να δω πού θα πάει, πήγε στην κατοικία του που είναι εκεί μέχρι σήμερα, πήγα να μπω μέσα για να πάω μαζί του και πριν ακόμα περάσω την πόρτα χωρίς να με έχει δει ότι είμαι πίσω του γυρνάει με ένα χαμόγελο και με ένα λαμπερό βλέμμα και μου λέει: “Στάθη παιδί μου, δεν είναι ακόμα η ώρα σου για να έρθεις μαζί μου, είμαι καλά εκεί ψηλά και να μην ανησυχείτε για μένα”, και μετά ξύπνησα ταραγμένος».

 

Γιατί ο Στάθης Αγγελόπουλος απουσιάζει από τις μεγάλες νυχτερινές πίστες; Υπάρχει κάποιο σύστημα που σε κρατάει εκτός;

«Δεν ήταν επιλογή μου να απουσιάζω από τις μεγάλες πίστες γιατί αγαπώ τη δουλειά μου. Παρ’ όλα αυτά, όταν κάνεις οικογένεια και παιδί έχεις ευθύνη και επειδή είμαι άνθρωπος που δεν θέλω να αφήνω τίποτα στην τύχη, έτσι αποφάσισα να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου και στα παιδιά μου για όσο χρόνο χρειαστεί. Δεν το έχω μετανιώσει γιατί έχω ως αρχή μου ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο και έτσι τα αφήνω στη ροή τους. Βέβαια κάνω 2-3 εμφανίσεις τον μήνα για να έχω τα εισοδήματα που χρειάζομαι, πηγαίνω όπου με καλούν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Δεν απέχω από το τραγούδι, απέχω από τις πίστες».

 

Υπήρξαν περίοδοι που ασχολήθηκες περισσότερο με τα αισθηματικά σου βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα επαγγελματικά σου και σου κόστισε αυτό;

«Ναι, υπήρχαν περίοδοι που έβαλα σε δεύτερη μοίρα τα επαγγελματικά μου, δεν θα έλεγα ότι μου κόστισε γιατί ήταν επιλογή μου. Τώρα είμαι καλά με τον εαυτό μου και έτσι είμαι έτοιμος να πετάξω ψηλά όπως ο αετός».

 

Έφτασες σε σημείο να δυσκολεύεσαι για τα ως προς το ζην της καθημερινότητας;

«Ναι δυσκολεύομαι οικονομικά αλλά δόξα τω Θεώ τα καταφέρνουμε. Έχω τη υγεία μου και τη οικογένειά μου και σκέπτομαι πάντα το ποτήρι μισογεμάτο».

 

ΕΝΦΙΑ, ρυθμίσεις στη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, δάνεια, χρωστάς σε κάτι από αυτά όπως οι περισσότεροι Έλληνες;

«Όχι, δεν χρωστώ κάτι από όλα αυτά εκτός από την αγορά του σπιτιού μου που έχω δάνειο…»

 

Είσαι καλός πατέρας;

«Προσπαθώ να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος».

 

Αγαπάς τον εαυτό σου;

«Δεν είναι εύκολο αλλά προσπαθώ κάθε μέρα να τον αγαπώ όλο και περισσότερο».

 

Χρειάστηκες ποτέ τη βοήθεια ψυχολόγου;

«Ναι, γιατί πιστεύω ότι ο ψυχολόγος είναι ένας καλός φίλος που μπορεί να σε βοηθήσει».

 

Αν άλλαζες κάτι στη μέχρι σήμερα πορεία σου, ποιο θα ήταν αυτό;

«Να είμαι πιο ταπεινός, και να βλέπω το νόμισμα και από τις δύο όψεις του».

 

«Έχω βιώσει τον ρατσισμό λόγω της καταγωγής μου…»

 

Φοβήθηκες ποτέ για τη ζωή σου; Δέχτηκες απειλές;

«Έχω δεχθεί στα προσωπικά και στα επαγγελματικά μου, παρ’ όλα αυτά όμως δεν φοβήθηκα γιατί όταν είσαι καθαρός δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα».

 

Έχεις βιώσει τον ρατσισμό της καταγωγής σου;

«Ναι, τον έχω βιώσει από μικρή ηλικία και μέχρι σήμερα υπάρχουν κάποια περιστατικά. Δεν παρεξηγούμαι όμως γιατί αυτή είναι η καταγωγή μου, συνεχίζω με ψηλά το κεφάλι έχοντας ως αρχή μου να είμαι εγώ πρώτα σωστός και μετά να απαιτώ να είναι οι άλλοι».

 

«Άρχισα να βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»

Γιατί με όλες τις σημαντικές γυναίκες της ζωής σου οδηγήθηκες στα δικαστήρια;

«Ήταν καθαρά για να υπάρχει μια συνεννόηση για τα παιδιά, εφόσον δεν υπήρχε η διάθεση να τα βρούμε εξωδικαστικά. Έχει περάσει καιρός τώρα μετά από όλα αυτά και διαπιστώνω ότι αν δώσεις στον χρόνο λίγο χρόνο βλέπεις τι δεν πήγε καλά και τι θα μπορούσες να κάνεις καλυτέρα, μόλις τα αναγνώρισα άρχισα να βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια και να αγαπώ τους συντρόφους μου γι’ αυτό που είναι και όχι γι’ αυτό που θέλω εγώ να είναι, έχει μεγάλη διαφορά, Γι’ αυτόν τον λόγο σήμερα έχουν μπει όλα σε μια σειρά και έχουν πάρει τον σωστό δρόμο».

 

Τι δεν κάνεις σωστά και δεν μπορείς να βρεις την ευτυχία στην προσωπική σου ζωή;

«Ωραία ερώτηση! Υπάρχει ο κανόνας που λέει “πρώτα να κάνεις τα σωστά πράγματα και μετά τα πράγματα σωστά”. Ο εαυτός μου κάπου εκεί τα είχε μπερδέψει. Δεν είμαι τέλειος και ούτε έψαχνα κάτι τέτοιο, απλά θεωρώ ότι είναι ευλογία από τον Θεό να βρεις έναν άνθρωπο που θα ζήσεις για πάντα μαζί του. Η βάση μου πλέον είναι να φύγω από τη θέση τού “εγώ” και να πάω στη θέση τού “εμείς”. Έτσι είναι πλέον η προσωπική μου ζωή και πιστεύω ότι ο άνθρωπος που θέλει να είναι μαζί μου θα κάνει τα πάντα για να είναι μαζί μου».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα