Συνέντευξη στην «Α» της Νάνσυς Αλεξιάδη: Η μοναξιά, η μεγάλη αποχή από τους άντρες και ο ψυχολόγος

 

Της Σπυριδούλας Κάμπου

Αν και είναι μία πολύ ωραία γυναίκα, δηλώνει μόνη της εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αν και η ίδια έχει τη διάθεση να ερωτευτεί και να αφεθεί σε μία σχέση, γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να φοβίζει τους άντρες σε εκείνη ώστε να μην πλησιάζουν. Η Νάνσυ Αλεξιάδη που διανύει την καλύτερή της φάση σε επαγγελματικό επίπεδο, ετοιμάζει το νέο της τραγούδι και κάνει επιτυχημένες νυχτερινές εμφανίσεις με τον Βαλάντη στο 47Classic στο Κολωνάκι, εξομολογείται στην «Α» γιατί έχει αποδεχτεί τη μοναξιά της, τι ψάχνει από έναν άντρα, αλλά και τους λόγους που την έκαναν να ζητήσει τη βοήθεια του ψυχολόγου.

 

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Βαλάντη;

«Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε και είναι πολύ καλή.  Ο Βαλάντης είναι ένας πολύ ωραίος καλλιτέχνης με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Αυτό που παρουσιάζουμε στο «47 classic» είναι ένα mix διασκέδασης, που περιλαμβάνει και τα ανεβαστικά τραγούδια αλλά και τις μπαλάντες. Συγκλονιστική είναι η στιγμή που ο Βαλάντης παίζει στο πιάνο και ερμηνεύει το «Ομολογώ». Μέχρι και εγώ «λυγίζω» σε αυτή τη μοναδική εικόνα.»

Πέρασαν 10 χρόνια από το Fame Story… Σε τι έχει αλλάξει η Νάνσυ από τότε;

« Πέρασαν τόσα χρόνια και μου φαίνεται σαν χτες. Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε εμένα. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι οι συνεργασίες που έκανα, τα δικά μου  τραγούδια που βγάζω. Δεν έχει συμβεί κάτι άλλο συνταρακτικό. Η ζωή μου είναι η ίδια τότε και τώρα, απλά έχω γίνει πιο ώριμη και πιο έμπειρη».

Ξέρεις δηλαδή να αποφεύγεις τις παγίδες του χώρου, της νύχτας;

«Ξέρω πλέον να αποφεύγω γενικότερα πράγματα που με ενοχλούν, που δεν μου ταιριάζουν, που έχουν να κάνουν και με τη δουλειά μου και με την προσωπική μου ζωή. Όσο μεγαλώνεις γίνεσαι πιο συνειδητοποιημένος, ξέρεις τι σε ενοχλεί, τι δεν σου αρέσει, ξέρεις να λες όχι σε πολλά  πράγματα, και να διαφωνείς.

Είσαι τόσο απόμακρη και απλησίαστη όπως δείχνεις;

«Όσο κοινωνική είμαι άλλο τόσο αντικοινωνική γίνομαι. Έχω και τα δύο στοιχεία παράλληλα. Δεν είναι ότι δεν αφήνω. Επιτρέπω να έρθουν να μου μιλήσουν και να με γνωρίσουν, και αντίστοιχα κάνω και εγώ. Το σημείο που γίνομαι πολύ  αντικοινωνική πολύ είναι όταν ο άλλος ξεπεράσει το όριο. Εκεί έχω ένα θέμα»

Ποια είναι τα όρια που βάζεις στους ανθρώπους;

«Όταν αισθανθώ ότι ο άλλος παίρνει περισσότερο αέρα από αυτόν που αρμόζει από τον χρόνο που γνωριζόμαστε. Εκεί βάζω ένα τείχος. Θεωρώ ότι οι σχέσεις κερδίζονται με τον χρόνο, μέσα από τις καταστάσεις, είτε μιλάμε για φίλους είτε για συντρόφους. Κάποιοι άνθρωποι που οικειοποιούνται περισσότερο χωρίς να πρέπει, αυτοί είναι που με βγάζουν έξω από τα νερά μου και εκεί θα βάλω την άμυνά μου».

Είσαι τόσο μόνη όσο φαίνεσαι προς τα έξω;

«Φαίνομαι μόνη; Φωνάζει αυτό το πράγμα έ;  Ναι είμαι μόνη και γενικά είμαι ένας μοναχικός άνθρωπος».

Τι φταίει και μία τόσο ωραία γυναίκα και δυναμική όπως εσύ να δηλώνει μόνη σε όλα τα επίπεδα;

«Και όμως συμβαίνει.  Οι ωραίες γυναίκες είναι μόνες τους».

Υπάρχει κάτι σε εσένα που φοβίζει τους άντρες;

«Δεν ξέρω τι φοβούνται οι άντρες. Προφανώς να υπάρχει από την πλευρά τους ανασφάλεια, να διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα γιατί φοβούνται την απόρριψη, και μπορεί να τους τρομάζει και η δουλειά μου που έχει να κάνει με την προβολή και τον κόσμο που έρχομαι σε επαφή. Στη δική μου περίπτωση και μέσα από την εμπειρία των χρόνων που έχουν περάσει,  έχω καταλάβει ότι γενικά ο άντρας πρέπει να πατάει καλά στα πόδια του, να νιώθει ασφαλής και καλά  με τον εαυτό του, για να μπορέσει να είναι με μία γυναίκα εμφανίσιμη όπως είμαι εγώ που λες και εσύ  και κάνει τη δική μου δουλειά, ώστε να της παρέχει συναισθηματική ασφάλεια πάνω από όλα».

Είσαι πάνω από ένα χρόνο χωρίς σύντροφο;

«Είμαι αρκετό χρόνο… Είμαι πολύ καιρό (γέλια)»

Μετά από τόση μοναξιά δεν νιώθεις την ανάγκη να αφεθείς, να ερωτευτείς;

«Σαφώς κάθε άνθρωπος θέλει να είναι με κάποιον, γιατί αυτή είναι η φύση μας. Δεν γεννηθήκαμε για να είμαστε μόνοι μας, αλλά να είμαστε με κάποιον και να δημιουργήσουμε οικογένεια. Όλα στη ζωή όμως έρχονται την κατάλληλη στιγμή και όσον αφορά εμένα προτιμώ να είμαι μόνη μου παρά να είμαι σε μία σχέση που δεν θέλω και δεν με καλύπτει. Δεν είμαι από τις γυναίκες που θα αναγκαστώ να είμαι με κάποιον, γιατί δεν μπορώ μόνη μου. Περνάω και μόνη μου καλά, και καταλήγω ότι περνάω πιο καλά έτσι από το να είμαι σε σχέση».

Η μοναξιά όμως οδηγεί και σε κατάθλιψη. Βρέθηκες σε τέτοια μονοπάτια;

«Δεν έχω βιώσει την κατάθλιψη από τη μοναξιά. Μπορεί να την έχω βιώσει, μελαγχολία θα την όνομα εγώ και όχι κατάθλιψη, από άλλες αιτίες. Γιατί στην ουσία εγώ δεν νιώθω μόνη.Μου αρέσει η μοναξιά, έχω συμβιβαστεί μαζί της, την έχω αποδεκτεί. Στην αρχή και όταν ήμουν πιο μικρή μπορεί να με ενοχλούσε αλλά όταν περνούν τα χρόνια μαθαίνεις να ζεις με αυτό και να αγαπάς τον εαυτό σου περισσότερο».

Ζήτησες τη βοήθεια του ψυχολόγου τότε;

«Ναι πήγα δύο φορές σε συνεδρίες, αλλά δεν σταμάτησα γιατί τον τρέλανα (γέλια) . Απλά κατάλαβα αμέσως τι έπρεπε να κοιτάω τελικά τα δικά μου θέλω. Είμαι ένας άνθρωπος που κοιτούσα πιο πολύ τις ανάγκες των άλλων και τα θέλω τους βάζοντας σε τρίτη  μοίρα τα δικά μου, που πολλές φορές αυτό μου δημιουργούσε πολλά προβλήματα και με έκανε δυστυχισμένη. Σε μια τέτοια φάση πήγα στον ψυχολόγο και με ξεμπλόκαρε. Έμαθα ότι  πρέπει να κοιτάω πρώτα τις ανάγκες τις δικές μου και μετά των άλλων αν και εφόσον συμβαδίζουν με εμένα».

Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει στην εξωτερική σου εμφάνιση;

«Κάθε μέρα προκύπτουν διάφορα. Εννοείται! Μπορεί να μη μου αρέσει το σώμα μου και πλακώνομαι στα γυμναστήρια, να προσέχω τη διατροφή μου γιατί νομίζω ότι έχω παχύνει. Έλα άσε με, έχω και εγώ τα δικά μου».

Θα τα έφτιαχνες με κάποιον που παίρνει έναν βασικό μισθό και δεν είναι επιχειρηματίας;

«Ποτέ μη λες ποτέ. Όσες φορές είχα πει στη ζωή μου ποτέ, τελικά έγινε το αντίθετο.  Έχω υπάρξει στο παρελθόν με ανθρώπους που δεν ήταν όλα αυτά που λες, επιχειρηματίες,ποδοσφαριστές και τα λοιπά. Οπότε τα λεφτά δεν παίζουν ρόλο. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες κοιτάζουν το πορτοφόλι, και επειδή έχουν αλλάξει τα δεδομένα το κάνουν και οι άντρες πλέον. Αυτό που μετράει στην τελική όμως είναι ποιος άνθρωπος μπορεί να σε γεμίσει, που μπορεί να βγάζει λιγότερα χρήματα».

Τι λείπει σήμερα από τη ζωή της Νάνσυς;

«Πολλά μου λείπουν, δεν τα έχω όλα. Και ένα καινούργιο τραγούδι μου λείπει και μία σχέση και μία οικογένεια μου λείπει. Έχω πολλά που δεν έχω υλοποιήσει».

Αναφέρεσαι συνεχώς στην οικογένεια και το παιδί. Είσαι έτοιμη για αυτό το βήμα;

«Εγώ βλέπω τη ζωή μου πιο σφαιρικά και όχι απλά το σήμερα. Κάποια στιγμή θέλω να γίνει. Δεν έχει ολοκληρωθεί σαν κεφάλαιο μέσα μου και δεν αναφέρομαι στο τώρα, γιατί δεν μπορεί να γίνει. Για να ολοκληρωθεί μία γυναίκα πρέπει να κάνει οικογένεια και να γίνει μητέρα, και ναι θέλω μελλοντικά να το ζήσω και αυτό».

Διαβάστε περισσότερα την εφημερίδα “Η Άποψη” του Σαββατοκύριακου!

5656_nansi_alexiadi_valantis_24112016

img_0117

img_3479-2

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα