Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για χτύπημα του ISIS σε εκκλησίες – σύμβολα

Φόβους για χτύπημα σε εκκλησίες – σύμβολα εκφράζει η Europol και οι μυστικές υπηρεσίες κρατών της Ευρώπης, μετά από πληροφορίες για σχέδιο πολλαπλής επίθεσης από τζιχαντιστές.

Η έρευνα των μυστικών υπηρεσιών ξεκίνησε από τη δημοσίευση ενός περιοδικού που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει φωτογραφίες από χριστιανικούς ναούς της Ευρώπης, προτείνοντας στους «μοναχικούς λύκους» που είναι διάσπαρτοι σε πολλά κράτη, να επιλέξουν ως στόχους τις εκκλησίες. Στη Γερμανία ήδη έχουν τοποθετήσει τσιμεντένια οδοφράγματα γύρω από τον Καθεδρικό Ναό στην πόλη της Κολωνίας, καθώς οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι αποτελεί στόχο των τζιχαντιστών.

Όπως επιβεβαιώθηκε από την έρευνα για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Καταλονία την περασμένη εβδομάδα, στόχος του τζιχαντιστικού δικτύου ήταν τόσο η εκκλησία Sagrada Familia, όσο και άλλα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία. Η γερμανική αστυνομία ετοιμάζεται να λάβει έκτακτα μέτρα και για τον ναό Frauenkirche της Δρέσδης, η φωτογραφία του οποίου είχε συμπεριληφθεί στο περιοδικό των τζιχαντιστών.

Ο συγκεκριμένος ναός είχε καταστραφεί το 1945 από βομβαρδισμό των συμμαχικών δυνάμεων και η ανακατασκευή του έγινε αρκετά χρόνια μετά.

Η επικεφαλής της αστυνομίας στη Δρέσδη επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι «γνωρίζουμε τον κίνδυνο, έχουμε ενημερωθεί και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα