«Συναγερμός» στην Άγκυρα από τον «top gun» Αλέξη

Η πτήση του Αλέξη Τσίπρα με μαχητικό αεροσκάφος F-16 πάνω από το Αιγαίο σήμανε «συναγερμό» στην Πειραιώς και στην… Άγκυρα. Κι αν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, προκαλούν έκπληξη τα τουρκικά δημοσιεύματα που κατηγορούν τον πρωθυπουργό για «επίδειξη δύναμης».

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται εκτενώς στην… υπερηχητική πτήση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Πιο συγκεκριμένα η hurriyet.com.tr αναφέρει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε για πρώτη φορά σε ένα F-16 και πέταξε πάνω από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Έκανε μια επίδειξη δύναμης με αυτόν τον τρόπο, ειδικά για την εσωτερική πολιτική». Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας τα… διαδικαστικά. Δηλαδή το πότε έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα, αλλά και ποιους συνάντησε. Τέλος, μεταδίδει τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός μετά την πτήση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τουρκική sabah.com.tr, με άρθρο που περιγράφει το ότι ο Αλέξης Τσίπρας φορούσε στρατιωτική στολή, δηλώσεις του, αλλά και το πού ακριβώς «πέταξε». Έχει όμως και μια τελευταία παράγραφο, στην οποία αναφέρει: «Υπάρχουν επίσης κύκλοι που ερμηνεύουν τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πτήση με F-16 στον ουρανό του Αιγαίου ως μήνυμα. Δεν υπήρξε καμία επίσημη εξήγηση για το show«! Με απλά λόγια οι Τούρκοι ζητούν… εξηγήσεις από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τέλος, για επίδειξη δύναμης από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού έκανε λόγο και το τουρκικό bursahakimiyet.com.tr. Το δημοσίευμα χρησιμοποιεί «γλώσσα» παρόμοια με αυτή της Hurriyet, που αναφέραμε παραπάνω.

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με… non paper

Στο… εγχώριο μέτωπο τώρα, η «μάχη» ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με αφορμή το πρωτότυπο non paper που μοίρασε το Μέγαρο Μαξίμου (σ.σ. για όσους γνωρίζουν τον Θανάση Καρτερό αντιλαμβάνονται ότι έχει την… πινελιά του), λόγω της παρουσίας του πρωθυπουργού στην 110 Π.Μ. στη Λάρισα και της προγραμματισμένης του πτήσης με F16. «Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας;», διερωτήθη σκωπτικά το πρωθυπουργικό γραφείο, δίνοντας αυτή τη φράση ως απάντηση στις ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Σε αυτό το σημείο, δόθηκε το πάτημα στη ΝΔ, η οποία αντέδρασε με δικό της non paper. «Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας πετάει εδώ και καιρό. Πετάει στα σύννεφα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», σημείωναν κύκλοι της Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα