«Συνεργάζομαι με τη Ν.Δ., μόνο αν αλλάξει πολιτική ο Σαμαράς»

Πρόταση για σχηματισμό ισχυρής Κεντροδεξιάς, για να μην  κυβερνήσει τον τόπο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.  Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά- ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του στη Συγγρού-  αρκεί όπως είπε, «να αλλάξει πολιτική στην οικονομία και την κοινωνία ο πρωθυπουργός».

Ειδικότερα ο κ. Καρατζαφέρης διευκρίνισε ότι «δεν συζητάμε για επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία. Μιλάμε για συλλειτουργία αλλαγής πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει γιατί είναι καλός. Κερδίζει γιατί γίνονται αλλεπάλληλα λάθη πολιτική. Βοηθάω για να αλλάξουμε πολιτική. Εγώ δεν έχω ιδιοτέλεια. Είμαι ανοιχτός για συνεργασία στα πλαίσια αλλαγής πολιτικής. Είμαι εκεί που ήμουν το 2012 όταν αποχώρησα. Το ναι σε όλα έφερε την πολιτική εκεί που είναι».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε παράλληλα ότι «πρέπει να αλλάξουμε πολιτική για να μείνει ο τόπος όρθιος και να μείνει στην αστική δημοκρατία και να μην περάσουμε σε διάφορες μορφές προλεταριάτου».

Ερωτηθείς για το μένος του κατά του Α. Τσίπρα, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε:

«Δεν είμαι έτοιμος να δεχθώ την Αριστερά στα πράγματα. Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα φέρει κακό στην Ελλάδα. Μία ψήφος παραπάνω θα δώσει 50 έδρες στον Τσίπρα. Εγώ δεν θα τη δώσω».

«Να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες, ώστε να μη γίνει Πρωθυπουργός ο Τσίπρας»

Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο Άγιο Όρος, τον χαρακτήρισε «Θεομπαίχτη» ενώ τόνισε, πως πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες, όπως ο σχηματισμός ισχυρής Κεντροδεξιάς, ώστε να μη γίνει Πρωθυπουργός:

«Δεν έχω πρόβλημα που πήγε στο Άγιο Όρος. Έχω πρόβλημα, στο ότι ενώ δεν βάπτισε το παιδί του, πήγε στο Άγιο Όρος. Δείξτε μου έναν Έλληνα, που δεν έχει βαπτίσει το παιδί του. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι Θεομπαίχτης…», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τον τρομάζει το ενδεχόμενο να έχει η Ελλάδα άθεο πρωθυπουργό.

Σημείωσε μάλιστα με νόημα ότι «στο Σαμαρά έχω σούρει πάρα πολλά και εκείνος μου έχει κάνει πολλά, όμως το χθες δεν είναι ο ασφαλής συνοδοιπόρος του αύριο».

 «Να επιλέξουμε τον Άριστο για ΠτΔ»

Ερωτηθείς για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι πρέπει να επιλέξουμε τον Άριστο ανάμεσά μας. Μια προσωπικότητα με κύρος εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο κ. Καρατζαφέρης τέλος, αναφέρθηκε και στην περιπέτεια της υγείας του λέγοντας συμβουλεύοντας τους πολίτες αν αισθανθούν πόνο να πάνε αμέσως στο νοσοκομείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα