Συνεργασία Υπ. Τουρισμού και ΚΕΕ

Τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, συμφώνησαν σε συνάντηση που είχαν, η υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος της ΚΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος παρέδωσε στην κ. Κεφαλογιάννη υπόμνημα με τις προτάσεις Επιμελητηρίων, για την καλύτερη απόδοση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και τη μεγαλύτερη διασπορά των ωφελημάτων του στην κοινωνία και επιχειρηματικότητα.

Η ΚΕΕ ζητεί τον καθορισμό του ελάχιστου μεγέθους και της ελάχιστης απόστασης των ξενοδοχείων all inclusive από τους οικισμούς και τις οργανωμένες αγορές, την ενδυνάμωση της τουριστικής αστυνομίας, την απορρόφηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος από τα κατά τόπους επιμελητήρια και την ΚΕΕ και τη διαμόρφωση προγράμματος τουριστικής προβολής για όλες τις περιοχές της χώρας.

Επίσης, στα αιτήματα συμπεριλαμβάνονταν η θεσμοθέτηση της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της ΚΕΕ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, μέσω κοινής επιτροπής και τακτικών συναντήσεων και η συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΕ στο δ.σ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα