Συνεχίζουν τις γκάφες τα «ορφανά» Γκιρτζίκη

Όπως πολλάκις έχουμε γράψει το βασίλειο της Δανιμαρκίας είναι γυμνό. Ο λόγος φυσικά για την ΕΠΟ, η οποία είναι συνώνυμο της ανυποληψίας και η διοίκηση της έχει την βασική ευθύνη για τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΟ όρισε για τις 14 Οκτωβρίου Γενική Συνέλευση, ώστε να εκλεγεί η Εκλογική Επιτροπή. Κι εν συνεχεία η εκλογική συνέλευση θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου στα Χανιά. Αυτή είναι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Με βάση το καταστατικό και το νόμο οι υποψηφιότητες υποβάλλονται 10 ημέρες πριν από τις αρχαιρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι τελική ημερομηνία είναι η 16η Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή!

Ουδείς από την ΕΠΟ φρόντισε να δει τις ημερομηνίες, δείγμα του ότι όλα στην ομοσπονδία λειτουργούν στην κυριολεξία στο πόδι.

Έτσι σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μεθαύριο Δευτέρα η αντιπολίτευση θα καταθέσει αίτημα στο διαιτητικό δικαστήριο για αναβολή των εκλογών, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει το δεκαήμερο που απαιτείται μετά την ανάδειξη της εκλογικής επιτροπής την 14η Οκτωβρίου.

Εάν το Διαιτητικό Δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα της αντιπολίτευσης και αναβάλει τις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου, τότε πρέπει να συγκληθεί μετά από ένα τριήμερο τουλάχιστον το Διοικητικό Συμβούλιο και να ορίσει νέες ημερομηνίες στις εκλογές. Στην καλύτερη περίπτωση και με βάση, ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο, που σημειωτέον απαρτίζεται από Αρεοπαγίτες, εκδικάσει και εκδώσει απόφαση άμεσα, τότε οι εκλογές μάλλον θα οριστούν για τις αρχές Νοεμβρίου. Κι αυτό διότι γιατί μετά την συνέλευση της 14ης Οκτωβρίου απαιτείται ένα δεκαήμερο. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις αργίες των εθνικών εορτών, οπότε οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν.

Τρέλαναν την ΟΥΕΦΑ

Κι εάν όλα αυτά εμείς τα έχουμε συνηθίσει δεν συνέβη το ίδιο με τους Ευρωπαίους που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα για τις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Κι αυτό διότι η ΕΠΟ κατέθεσε μία πρόταση που προκάλεσε άφθονο γέλιο στο ακροατήριο και έκανε τον Θόδωρο Θεοδωρίδη να θέλει να ανοίξει η γη για να τον καταπιεί.

Σε μία εποχή που όλη η Ευρώπη αναζητεί τρόπους για να κάνει ακόμη καλύτερο και πιο προσοδοφόρο το Τσάμπιονς Λιγκ, που οι μεγάλες ομάδες πιέζουν για να το κάνουν κλειστό κλαμπ, δίχως τη συμμετοχή μικρομεσαίων η βασική πρόταση της ΕΠΟ που αναγνώστηκε στην συνέλευση από τον εκπρόσωπό της είναι να μην επιτρέπεται δύο ομάδες από την ίδια χώρα να μπορούν να αγωνιστούν σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωση της Ευρώπης. Η ΕΠΟ, δηλαδή δεν συμφωνεί με ένα τελικό Μπαρτσελόνα-Ρεάλ, την ώρα που όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, εκατομμύρια φίλαθλοι σε όλη τη γη και οι μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο ανάβουν κεράκια σε όλες τις εκκλησίες της υφηλίου για ένα τέτοιο τελικό.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα