Συρία: 17 νεκροί τζιχανιστές σε αεροπορικές επιθέσεις του στρατού

Δεκαεφτά είναι οι νεκροί τζιχαντιστές  σε μία αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε την Κυριακή το πρωί  η πολεμική αεροπορία της Συρίας εναντίον ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης της οργάνωσης στην επαρχία Ντέιρ Έζορ, ανακοίνωσε  μία μη κυβερνητική οργάνωση. Από τις επιθέσεις σκοτώθηκε και ένα παιδί. 

Η αεροπορική επιδρομή «είχε ως άμεσο στόχο τους κοιτώνες των τζιχανιστών στο στρατόπεδο εκπαίδευσης του Τίμπνι» κοντά στη σύνορα μεταξύ της επαρχίας Ντέιρ Έζορ και εκείνης της Ράκα (βόρεια), την οποία το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλήρως, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Ένα παιδί, που βρισκόταν εκεί καθώς είχε επισκεφτεί τον αδελφό του, έναν τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους, επίσης σκοτώθηκε σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Το Ισλαμικό Κράτος, που έχει καταλάβει πολλές περιοχές της Συρίας και του γειτονικού Ιράκ, διατηρεί τον έλεγχο ενός μεγάλου τμήματος της επαρχίας Ντέιρ Έζορ.

Εδώ και μερικές εβδομάδες ο συριακός στρατός πραγματοποιεί επιδρομές εναντίον των περιοχών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη βόρεια και ανατολική Συρία. Σύμφωνα με τους αντάρτες, οι βομβαρδισμοί αυτοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο πολλών αμάχων.

Οι συριακές αρχές εξαπέλυσαν επίσης σήμερα βομβαρδισμούς εναντίον των περιοχών που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χασάκα (βόρεια του Ντέιρ Έζορ) όπου οι Κούρδοι μαχητές συγκρούονται με τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με την οργάνωση.

Περισσότεροι από 191.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, περιλαμβανομένων πολλών αμάχων.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα