Συρία: 18 άμαχοι νεκροί από την επέμβαση της Τουρκίας στο Αφρίν

Τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις τούρκικες επιχειρήσεις στην επαρχία Αφρίν, στη Βορειοδυτική Συρία. Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου, της αραβοκουρδικής συμμαχίας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, μεταξύ των νεκρών ήταν και γυναικόπαιδα.

Επιπλέον, 23 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του SDF, Κίνο Γκάμπριελ.

Από την άλλη, οι Κούρδοι της Συρίας κάλεσαν σήμερα, Δευτέρα, τον Διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, «να αναλάβει τις ευθύνες του» ενώ οι ίδιοι θεωρούν ότι, η κίνηση της Τουρκίας είναι «ξεκάθαρη στήριξη» στο Ισλαμικό Κράτος.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται, «Καλούμε τον διεθνή συνασπισμό να αναλάβει τις ευθύνες του ενώπιον των δυνάμεών μας και του λαού μας στην Αφρίν» και συνεχίζει «Ο διεθνής συνασπισμός, ο σύμμαχός μας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, μαζί με τον οποίο δώσαμε αξιέπαινες μάχες για να εξαλείψουμε την τρομοκρατία (…) γνωρίζει ότι αυτή η τουρκική επέμβαση στοχεύει στο να καταστήσει ανούσια την τελική νίκη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα