Συρία: 26 νεκροί από επιδρομές του Στρατού

H αιματοχυσία στη Συρία δεν έχει τέλος αφού τουλάχιστον 26 άμαχοι, ανάμεσά τους επτά παιδιά, σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από επιδρομές που εξαπέλυσε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας σε μια πόλη που ελέγχουν οι αντάρτες κοντά στη Δαμασκό.

Τα νέα θύματα έχασαν τη ζωή τους την ημέρα που η συριακή σύρραξη εισήλθε στην πέμπτη της χρονιά, έχοντας ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 215.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον τέσσερις επιδρομές έπληξαν την Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών ανατολικά της Δαμασκού, με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να εκφράζει φόβους ότι ο απολογισμός θα αποδειχθεί ακόμη βαρύτερος, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των τραυματιών.

Ο φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε περίπου εκατό τραυματίες σε ένα νοσοκομείο εκστρατείας, πολλοί εκ των οποίων ρωτούσαν κλαίγοντας πού είναι οι οικείοι τους.

Δύο κορίτσια, οι μόνες επιζήσασες των οικογενειών τους, κάθονταν πάνω σε κρεβάτια, με καταβεβλημένα, χαμένα βλέμματα, ενώ άλλα τραυματισμένα παιδιά βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ ή έκλαιγαν, ενώ οι γονείς τους προσπαθούσαν να τα παρηγορήσουν.

Πάνω σε ένα φορείο βρισκόταν ένα αγόρι με το πρόσωπο αιμόφυρτο και το κεφάλι και το δεξιό του χέρι τυλιγμένα σε γάζες. Σε μικρή απόσταση ένας άνδρας κρατούσε ένα μωρό με το πρόσωπο καλυμμένο από αίμα.

Πολλοί άνθρωποι συνέχιζαν να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, σύμφωνα με τον ίδιο φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Πολλοί κάτοικοι κλείστηκαν σε καταφύγια.

Η Ντούμα βρίσκεται στην περιοχή Ανατολική Γούτα, που ελέγχεται από τους αντάρτες και βομβαρδίζεται από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα