ΣΥΡΙΖΑ για Πάγκαλο: Αποδεικνύεται ότι γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις

Την έκπληξη της Κουμουνδούρου προκάλεσε η παραδοχή του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι γίνονταν παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών. Ο  ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι οι παρακολουθήσεις συνομιλιών δεν αφορούσαν μόνο τους  υπαλλήλους της αμερικάνικης πρεσβείας.

«Όταν ο κ. Πάγκαλος … διασκεδάζει (!), ακούγοντας τον Αμερικανό πρέσβη να ανταλλάσσει ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς πόσοι και ποιοι άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι επιλέγουν τον ίδιο τρόπο “διασκέδασης”», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

Από τις δηλώσεις Πάγκαλου, πρόσθεσε, επιβεβαιώνεται η ήδη εκφρασμένη ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανύπαρκτη προστασία του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου, αλλά και για την λειτουργία μηχανισμών που χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και δημοκρατικό έλεγχο κινούνται ανεξέλεγκτα.

Ο κ. Δρίτσας, καταλήγοντας αναρωτιέται αν «ο … “έμπειρος” κ. Πάγκαλος δια της καλλιέργειας κλίματος φαιδρότητας σπεύδει να προλάβει, να υποβαθμίσει, να διασκεδάσει και τελικά να καλύψει την σημασία των αποκαλύψεων του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σχετικά με την ύπαρξη εγγράφου της NSA, στο οποίο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατονομάζεται ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών;»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα