Σφάζονται «γαλάζια» παλικάρια για Κατερίνα – Ιάσωνα…

Στη κυριολεξία έχουν γίνει μπάχαλο στη ΝΔ με μια και μόνο απόφαση του προέδρου του κόμματος.

Η καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα, εξαιτίας της σκληρής κριτικής που άσκησε στον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν αρκετή για να «ξυπνήσει» τα αντανακλαστικά των καραμανλικών αλλά και των σαμαρικών…

Η υπόθεση Παπακώστα μπορεί να φαίνεται απλή αλλά σίγουρα δεν είναι καθώς έτσι όπως εξελίσσεται θα αποδειχθεί βραχνάς για την ηγεσία του κόμματος.

Η καρατόμηση πρώτα απ όλα έγινε για τα μάτια του Άδωνι. Οι καραμανλικοί λοιπόν έλαβαν το μήνυμα ότι ο αντιπρόεδρος Άδωνις που προέρχεται από τον ΛΑΟΣ και που ο ίδιος ο Καραμανλής αποκαλούσε «άκρα», «έφαγε» μέσα σε δευτερόλεπτα ένα στέλεχος που προέρχεται από την καραμανλική πτέρυγα… Και ενώ όλοι περίμεναν ο αντικαταστάτης της να είναι ένα από τα πολλά και αμιγώς νεοδημοκρατικά στελέχη, ανακοινώθηκε το όνομα του εκ του «Ποταμιού» νεοφερμένου Ιάσωνα Φωτήλα

Ε, αυτό, παρόλο που οι σαμαρικοί χαμογέλασαν πονηρά για την «πλακίτσα» –όπως διατείνονται– που έκανε ο Μητσοτάκης στους καραμανλικούς, ενοχλήθηκαν που δεν επελέγη κάποιος από το στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, τα social media πήραν φωτιά. Τον χορό άρχισε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, που με ανάρτησή του δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Σημερα θα σας αποκαλύψω κάτι το οποίο δεν κάνω συνήθως.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχα δώσει έναν απο τους τέσσερις σταυρούς που δικαιούμαι ως ψηφοφόρος στην Β Αθηνών στην φίλη και πιστή Νεοδημοκράτισσα Κατερίνα Παπακώστα.

Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην της εκφράσω την προτίμηση μου και στις επόμενες εκλογές – οψέποτε γίνουν».

Η απάντηση ήρθε από τον προσωπικό λογαριασμό στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος διατηρεί άριστες προσωπικές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό. Ο Δημήτρης Κεκερής, γνωστός στη ΝΔ από το πέρασμά του στη Λεωφόρο Συγγρού (τα παλιά γραφεία της ΝΔ), βρισκόταν πάντα στο πλευρό του Μεσσήνιου πολιτικού και ήταν ένας εκ των εξ απορρήτων του:

«Ο Κύριος παράγοντας του διχασμού στη ΝΔ !!!!», είναι το αιχμηρό του σχόλιο πάνω ακριβώς από τη φωτογραφία του Ευάγγελου Αντώναρου.

Τη σκυτάλη πήρε γνωστή στην κεντροδεξιά σελίδα στο facebook, αμιγώς καραμανλική –όπως άλλωστε δηλώνει και ο τίτλος της– και ακούγεται ότι οι συντάκτες αυτού προέρχονται από τον «πυρήνα» των στελεχών του Κώστα Καραμανλή. Το κείμενο που αναρτήθηκε είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικό:

«Οι χορηγοί και ο Σαμαράς απαίτησαν και ο Κυριάκος εκτέλεσε τις εντολές τους!!!

Με μια λιτή ανακοίνωση, ανακοινώθηκε από τη ΝΔ η καρατόμηση ουσιαστικά της βουλευτή Β Αθηνών, Κατερίνας Παπακώστα από την θέση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας, και την αντικατάστασή της από τον βουλευτή Αχαΐας, κ. Ιάσωνα Φωτήλα.

Αντικαταστάθηκε ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με ένα Σημιτικό πρόσωπο, τον υιό παλαιού υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό το έργο θα βλέπουμε από δω και στο εξής.

Θα εκδιώκονται οι γνήσιοι Νεοδημοκράτες και θα αντικαθίστανται από πασόκους, ανθρώπους του αρχιερέα της διαπλοκής.

Αλήθεια, ποιος έδωσε αυτό το δικαίωμα στο τέκνο της διαφθοράς;

Θα του επιτρέψουμε να διώξει τα ήμερα για να φέρει τα άγρια;

Να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε σκοτεινή στοά της διαπλοκής και των συμφερόντων;

Θα μείνουμε απαθείς σ΄αυτό το έγκλημα;

Θ’ αφήσουμε τον χορηγούμενο της siemens, τον συνέταιρο του Χριστοφοράκου, τον γόνο της πιο διεφθαρμένης πολιτικής οικογένειας, να καταστρέψει τη Νέα Δημοκρατία;

Πλέον, συναγωνιζόμαστε ευθέως το ΠΑΣΟΚ, ως προς το ποιος είναι περισσότερο ΠΑΣΟΚ.

Τί περιμένουμε;

Να πάρουμε και διαφορά;

Ξεκαθάρισμα εδώ και τώρα στο κόμμα.

Δεν μπορεί πλέον να ηγείται της παράταξης του Εθνάρχη η βρομιά και η δυσωδία του ΠΑΣΟΚ».

Σε κάθε περίπτωση, στην οδό Πειραιώς, όσο και αν προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους, φαίνεται να μην μπορούν να συμμαζέψουν το ωστικό κύμα που προκάλεσε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνο η καρατόμηση Παπακώστα –που από πολλούς ουδέτερους θεωρούν ότι δικαίως απομακρύνθηκε– αλλά η απόφαση τη θέση της να την πάρει ένας «χθεσινός», όπως λέει στην «Α» πρώην υπουργός Υγείας που σκέφτεται σοβαρά να μην ξαναπολιτευτεί (θα επανέλθουμε σε αυτό), καθώς αισθάνεται ότι η ΝΔ δεν βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για ακόμη μια φορά, πάντως, αποδεικνύεται ότι οι ισορροπίες  στο κόμμα είναι πραγματικά ιδιαίτερα εύθραυστες και όλοι περιμένουν στη γωνία για να «χτυπήσουν» την ηγεσία του…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα