Σφίγγει ο κλοιός και για τους οφειλέτες του Δημοσίου- Ερχονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Προ των πυλών είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και στο Δημόσιο αφού το προσεχές διάστημα  αναμένεται να κατατεθεί η νομοθετική διάταξη.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, εντός του Ιανουαρίου θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, μαζί με πλήθος άλλων προαπαιτουμένων, η σχετική διάταξη, με στόχο τον Φεβρουάριο ή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και από το Δημόσιο.

Το Δημόσιο θα χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα με την οποία γίνονται σήμερα οι πλειστηριασμοί ιδιωτικού δικαίου καθώς, όπως σημειώνουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργηθεί ξεχωριστή.

Σημειώνεται ότι το 2017 δεν διενεργήθηκε κανένας πλειστηριασμός από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ το αμέσως προηγούμενο έτος πραγματοποιήθηκαν 11 τους οποίους μάλιστα ζήτησαν οι ίδιοι οι οφειλέτες για να αποπληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία.

Οι ενστάσεις

Ωστόσο, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εκφράζει προβληματισμό για τους πλειστηριασμούς του Δημοσίου υποστηρίζοντας ότι αφενός το ελληνικό δημόσιο, με βάση τον κώδικα πολιτικής δικονομίας, βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη των δικαιούχων, αφετέρου η εφορία έχει στη φαρέτρα της σειρά διαδικασιών για την είσπραξη των οφειλών, όπως για παράδειγμα τις τρέχουσες ρυθμίσεις, ακόμα και την πλέον πρόσφατη του εξωδικαστικού συμβιβασμού για χρέη έως 50.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα