«Σφαγή» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για Ιβάν vol.2…

Στην Πειραιώς, κατ’ εντολήν του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρακολουθούν τα πάντα γύρω από τον Ιβάν Σαββίδη και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και συμφωνίες.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, την ώρα που ο Ρωσοέλληνας κροίσος είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των μιντιακών εταιρειών της οικογένειας Μπόμπολα, η Ν.Δ. εξέδωσε(απόγευμα Παρασκευής) ανακοίνωση-προειδοποιητική βολή με πολλαπλούς αποδέκτες, προκειμένου η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου στον Ιβάν Σαββίδη να είναι απόλυτα σύννομη και…ηθική χωρίς να «ζημιωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι»,ενώ καλεί σε εγρήγορση και τις τράπεζες που έχουν συνάψει δανειακές συμβάσεις με τις εταιρείες αυτές:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τις συζητήσεις για την εξαγορά εκδοτικών συγκροτημάτων, ξεκαθαρίζουμε ότι υποχρέωση όλων, δηλαδή των Τραπεζών, των επιχειρηματιών και των επενδυτών, είναι η τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων διαφάνειας, προκειμένου να μη ζημιωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

»Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτρέπει την παραμονή των παλαιών μετόχων στο νέο διοικητικό σχήμα και συνοδεύεται με διαγραφή μεγάλου μέρους των δανείων της επιχείρησης με αδιαφανή τρόπο, δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή.

»Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμφωνία που θα στρεβλώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ζημιώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου και επομένως του ελληνικού λαού.

»Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει Κράτος δικαίου.

»Οι επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα Μ.Μ.Ε., θα πέσει και αυτήν τη φορά στο κενό».

 

Η απάντηση στη ΝΔ δεν ήρθε από τον Ιβάν Σαββίδη ή από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα σκωπτική, συνιστώντας στην Αξιωματική αντιπολίτευση ψυχραιμία, υπενθυμίζει την υπόθεση του «Κήρυκα Χανίων». Μία υπόθεση για την οποία η οικογένεια Μητσοτάκη έχει απαντήσει πολλές φορές…

 

 

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης και συνεχίζει:

«Συνιστούμε στη ΝΔ ψυχραιμία -δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Το σύστημα διαπλοκής στα μέσα ενημέρωσης που δημιούργησε και προσπαθεί να συντηρήσει ξηλώνεται. Οι νόμοι θα εφαρμοστούν για όλους.

Οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει θαλασσοδάνεια πάνω από 1 δισ. ευρώ, που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με εκδότες. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Να το αντιληφθεί αυτό και ο κ. Μητσοτάκης του Κήρυκα Χανίων».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα