Σφοδρή επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το Ποτάμι

«Από πότε η Πρόεδρος της Βουλής ασκεί αρμοδιότητες συνταγματικού Δικαστή;» διερωτάται το Ποτάμι και κατηγορεί την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι «εκτός από πολυπράγμων θεωρεί εαυτήν αρμόδια να αποφασίζει για λογαριασμό του Σώματος».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού: «H Πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτή τη φορά έθεσε ζήτημα συνταγματικότητας των νόμων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή.
Από την τοποθέτησή της αυτή προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
-Από πότε η Πρόεδρος της Βουλής ασκεί αρμοδιότητες συνταγματικού Δικαστή, που κρίνει και την αντισυνταγματικότητα των νόμων;
-Πώς είναι δυνατόν και με ποια αρμοδιότητα, η Πρόεδρος της παρούσας Βουλής θα κρίνει τη νομιμότητα του νομοθετικού έργου της προηγούμενης Βουλής;
Ακούσαμε επίσης την κυρία Κωνσταντοπούλου να εξαγγέλλει τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών. Η σύσταση, όμως, Εξεταστικών Επιτροπών ή Επιτροπών για τη μελέτη εθνικών ή γενικότερου ενδιαφέροντος ζητημάτων απαιτεί απόφαση της Βουλής μέσω προβλεπόμενων κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Εκτός αν η πολυπράγμων Πρόεδρος της Βουλής θεωρεί εαυτήν αρμόδια να αποφασίζει για λογαριασμό του σώματος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα