Σχέδιο να απαγάγει τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας είχε το Ισλαμικό Κράτος

Σχέδιο να απαγάγουν τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας και δύο ακόμα υπουργούς της χώρας είχε το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό αποκάλυψε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ahmad Zahid Hamidi.

Η επιχείρηση των αστυνομικών έφερε στο «φως» και τα σχέδια των τζιχαντιστών για επιθέσεις σε αρκετά σημεία της Μαλαισίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Kuala Lumpur, μέσα στο 2015.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Hamidi: «Στις 30 Ιανουαρίου του 2015, 13 άτομα που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, σχεδίαζαν να απαγάγουν τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Άμυνας. Ανακαλύψαμε σχέδια για επιθέσεις σε αρκετές τοποθεσίες, στην Kedah, την Kuala Lumpur και την Putrajaya, αλλά και για απόπειρες κλοπής όπλων από στρατόπεδα, για εκρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων».

Ο ίδιος ο  Ahmad Zahid Hamidi, εκτός από αναπληρωτής πρωθυπουργός, εκτελεί και τα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών και ήταν ένας από τους τρεις στόχους.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών στη Μαλαισία και πως τα πρόσωπα που εντόπισαν, λάμβαναν τις εντολές τους από τη Συρία.

Από την πλευρά του ο Μαλαισιανός υπουργός Άμυνας, Tun Hussein, δήλωσε πως δεν φοβάται τις ενδεχόμενες απειλητικές προθέσεις του Ισλαμικού Κράτους και πως η ενίσχυση του στρατού της χώρας, θα σιγουρέψει πως η επιρροή των τζιχαντιστών στη χώρα θα περιοριστεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα