Σόιμπλε: Η Ελλάδα είναι τώρα σε καλό δρόμο

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και είναι τώρα σε καλό δρόμο» τονίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημεριδα Bild, αναφέροντας παραλλήλως ότι η πιο δραματική στιγμή του, τα τελευταία χρόνια, ήταν η διαμάχη για το ελληνικό πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2015.

«Την καθοριστική βραδιά μίλησα με την καγκελάριο δεκάδες φορές στο τηλέφωνο (…) Σχεδόν όλοι οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης συμφωνούσαν τότε, ότι το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν η έξοδος από την Ευρωζώνη. Πριν ταξιδέψω στις Βρυξέλλες είχα συμφωνήσει σε αυτό και με τον κύριο Γκάμπριελ» αναφέρει ο Β. Σόιμπλε.

Προσθέτει επίσης ότι «o Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε εσωτερικές συνομιλίες είχε πει ότι εγώ είχα δίκιο, αλλά αργότερα εκφράστηκε αντίθετα δημοσίως”.

Σε ότι αφορά την καγκελάριο και την εξέλιξη στο ελληνικό ζήτημα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει: «Για την κυρία Μέρκελ ήταν τελικά ένα ζήτημα στάθμισης της κατάστασης. Έθεσε σε προτεραιότητα την ευρωπαϊκή κοινή ευθύνη. Με αυτό το αποτέλεσμα μπορεί κανείς τελικά εκ των υστέρων να συμβιβαστεί. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και είναι τώρα σε καλό δρόμο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα