Σόκαρε κόσμο η ΑΕΚ στη Βενετία

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ

Αλλοπρόσαλλη μέχρι στιγμής η φετινή ΑΕΚ. Πριν περάσουν πολλές μέρες από την εντός έδρας ήττα από την Εστουδιάντες για το FIBA Champions League και από την κάκιστη εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη για την Stoiximan.gr Basket League με αντίπαλο τον Άρη και η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου βρήκε το σθένος και κυρίως κάποιες επιθετικές επιλογές προκειμένου να πάει στην καυτή έδρα της Βενέτσια και να πάρει τη νίκη με 101-103 στην παράταση, ρεφάροντας την ήττα της πρεμιέρας.

Πέραν του ότι η ΑΕΚ κατέκτησε τη νίκη κι ενώ κυνηγούσε το σκορ σε όλο σχεδόν το ματς, έδειξε να παίρνει πράγματα από παίκτες που στα προηγούμενα ματς είχαν απογοητεύσει σε βαθμό παρεξήγησης. Ο Γκριν παρά τα επιπόλαια λάθη του, τελικά είναι η ηγετική φυσιογνωμία που έψαχνε ο κόουτς, ενώ Ελόνου και Μαυροειδής έδειξαν πως τουλάχιστον επιθετικά μπορούν να προσφέρουν και ότι η εμφάνιση στο “Nick Gallis” ήταν κακή παρένθεση και όχι κανόνας.

Η Ένωση πλέον μπορεί να ελπίζει ότι θα περάσει από τον όμιλο και επανέφερε την ηρεμία στις τάξεις του τμήματος. Σύντομα θα ενσωματωθεί και το “βαρύ πυροβολικό” της ομάδας, ο Μάνι Χάρις, ενώ έρχεται και η βοήθεια κάτω από τα καλάθια που ακούσει στο όνομα Καββαδάς.

Αυτή ήταν η τέταρτη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ στην Ιταλία και η πρώτη κόντρα στην εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα