“Σόου άνευ ουσίας η σύσταση προανακριτικής για τη Novartis”

Στο σκάνδαλο της Novartis και τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής που θα εισηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας  αναφέρθηκε ο Κώστας Χρυσόγονος κάνοντας λόγο για άνευ ουσίας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι από ποινική άποψη το μόνο που απομένει είναι αν τυχόν υπάρχει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

«Η υπόθεση αυτή από ποινική άποψη είναι παρωχημένη διότι έχει περάσει ο χρόνος μέσα στον οποίο η Βουλή μπορούσε να ασκήσει το αποκλειστικό της δικαίωμα κατά πρώην υπουργών για την υπόθεση αυτή, δεδομένου ότι πρόκειται για πράξεις που φέρονται ότι τελέστηκαν και κάποιες πριν το 2009, κάποιες άλλες μεταξύ του 2009 – 2012.Για αυτές δεν μπορούσε να ασκήσει δίωξη η Βουλή από το 2014» τόνισε ακόμα ο κ.Χρυσόγονος.

«Αν τυχόν υπάρχουν πράξεις μεταξύ 2012 -2014, για αυτές τελείωσε η προθεσμία τον Αύγουστο του 2015 με την διάλυση της επόμενης Βουλής.

Άρα, σήμερα από ποινική άποψη το μόνο που απομένει είναι αν τυχόν υπάρχει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ως προς το προϊόν της υποτιθέμενης δωροδοκίας το οποίο δεν είναι αρμόδια να το διερευνήσει η Βουλή.
Κατά τούτο, η προανακριτική επιτροπή θα είναι μόνο για το θεαθήναι.
Αρμόδια να το διερευνήσει είναι μόνο η τακτική δικαιοσύνη.

Οι εισαγγελείς διαβίβασαν τον φάκελο της δικογραφίας στη Βουλή, φρονώ ως μια τυπική συμμόρφωση τους προς το γράμμα του άρθρου 96 του Συντάγματος που λέει ότι αν προκύψουν στοιχεία σε βάρος υπουργού διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή και χωρίς να διευκρινίζει αν έχει παρέλθει ή δεν έχει παρέλθει ο χρόνος εντός του οποίου η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη.
Πάντως είναι σαφές ότι ο χρόνος αυτός παρήλθε και η Βουλή δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Δηλαδή, αν συσταθεί προανακριτική θα είναι μόνο ένα show άνευ ουσίας» υποστήριξε ο κ.Χρυσόγονος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα