Σύλληψη 28αχρονου ειδικού φρουρού για εκβίαση και δωροληψία

Στη σύλληψη ενός ειδικού φρουρού, ηλικίας 28 ετών προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για εκβίαση σε βάρος ιδιοκτήτη συνεργείου μοτοσικλετών στην περιοχή του Πειραιά και δωροληψία. 

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, όπως κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, 41 ετών, ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στην Αττική και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις απο το 2008, του ειχε ζητήσει να του επισκευάσει δωρεάν τη μοτοσικλέτα του, αλλά αυτός δεν δέχτηκε.

Τότε, ο 28χρονος ένστολος απαίτησε εκβιαστικά 3.000 ευρώ, με το σκεπτικό ότι ο 41χρονος τού τα «όφειλε», καθώς τού πήγαινε πελάτες στο συνεργείο.

Επειδή και πάλι ο 41χρονος δεν συμμορφώθηκε στην απαίτηση του ειδικού φρουρού, ο 28χρονος υπέβαλλε καταγγελία εναντίον του για δήθεν κλεμμένες μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν στο κατάστημά του. Η καταγγελία αποδείχθηκε ψευδής μετά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Την Παρασκευή  σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος παρέδωσε στον ειδικό φρουρό το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή του Πειραιά.

Μόλις ο ειδικός φρουρός παρέλαβε τα χρήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε  στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα