Σύμβουλος Ερντογάν: Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές

Πολιτική κρίση ξέσπασε στην Τουρκία μετά την αποχώρηση Aχμετ Νταβούτογλου από τη θέση του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τσεμίλ Ερτέμ, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη γειτονική χώρα λέγοντας πως “δεν αναμένεται να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές μετά την εκλογή του νέου προέδρου του κυβερνώντος κόμματος AKP, το οποίο θα συνεχίσει να κυβερνά μέχρι να λήξει η τρέχουσα εντολή του το 2019,

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι NTV, ο Ερτέμ τόνισε πως η Τουρκία και η οικονομία της θα σταθεροποιηθούν περαιτέρω όταν αναλάβει καθήκοντα ένας πρωθυπουργός που να ευθυγραμμίζεται περισσότερο με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τον ίδιο, το οικονομικό επιτελείο θα παραμείνει στη θέση του, ενώ πρόσθεσε πως δεν αναμένει να υπάρξουν αλλαγές στη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική. Η πτώση στους τουρκικούς τίτλους και ιδιαίτερα στη λίρα, εν μέσω ανησυχιών για πολιτική αναταραχή, δεν θα συνεχιστούν και η λίρα μπορεί μάλιστα να υπερτιμηθεί, υπονομεύοντας τις εξαγωγές, συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα