Σύμπλευση με τους “3”

Το αναμενόμενο αποφάσισαν ο επικεφαλής οι βουλευτές και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού. Δηλαδή να συμπορευθούν με την “Ώρα αποφάσεων” της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη σε μία προσπάθεια όπου στόχος είναι να καταλήξει σε νέο πολιτικό φορέα.
Στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού τονίζεται μεταξύ άλλων ότι “επεξεργαζόμαστε λύσεις σε συνεργασία με επαΐοντες και ενεργούς πολίτες και δίνουμε μάχες στη Βουλή αλλά και στην περιφέρεια. Επιμένουμε να εκφράζουμε τις δυναμικές μειοψηφείες που αγωνίζονται και εν πολλοίς τα καταφέρνουν και κρατούν τη χώρα όρθια. Στην προσπάθεια αυτή, συναντιόμαστε με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, προσωπικότητες και Κινήσεις όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στην πολιτική. Η πρωτοβουλία της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη, πολιτικά υπερασπίζεται όλα αυτά που το Ποτάμι συνεχώς θέτει και αυτός είναι ο λόγος που οι εθελοντές μας στήριξαν τις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα. Και αυτή τη στήριξη θα συνεχίζουμε να την παρέχουμε, δημιουργώντας μια πολιτική συμμαχία που προσελκύει συνεχώς και νέες δυνάμεις που είχαν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική ειδικά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.
Το Κίνημά μας παρά την αποστασία βουλευτών του, συνεχίζει με τα μέλη του, τους φίλους του και τους συμμάχους του σε όλη την Ελλάδα να εκπέμπει ένα ισχυρό μήνυμα ότι μια άλλη πορεία είναι εφικτή. Σε αυτό τον αγώνα ήδη έχουν προσέλθει τα στελέχη της «Κοινωνίας Αξιών» υπό την προεδρία του Στέλιου Φενέκου, όπως και μέλη οικολογικών πρωτοβουλιών που ενεργοποιούνται ξανά σε πολλές περιοχές της χώρας μετά την επικράτηση Τράμπ και τις ακραίες τοποθετήσεις του στο θέμα της κλιματικής αλλαγής”.
Στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου ασκείται σκληρή κριτική στην κυβέρνηση στην οποία χρεώνεται η αδυναμία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, τονίζοντας ότι καθημερινά αυξάνονται τα προβλήματα της κοινωνίας. “Οι παραλογισμοί του κομματικού κράτους και τα φαινόμενα αλαζονείας που συνεχώς πολλαπλασιάζονται – βλέπε και μισθούς €20.000 σε διοικητές οργανισμών – μαρτυρούν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζουν να αντιγράφουν τις χειρότερες μέρες του παρελθόντος. Οι διχογνωμίες υπουργών της κυβέρνησης, για το αν πρέπει να συζητήσουμε για τη δραχμή (!) ή αν είναι απαραίτητη η διεκδίκηση της ποσοτικής χαλάρωσης του Μαρτίου, δείχνουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραμένουν ένα επικίνδυνο σύστημα εξουσίας. Η μεσαία τάξη εξοντώνεται, οι επενδύσεις αναβάλλονται και όλοι χρωστούν σε όλους – όπως δείχνουν οι τελευταίες έρευνες. Παράλληλα η απουσία οποιουδήποτε σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά και πρακτικών θεμάτων, όπως είναι οι υποδομές για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αποδεικνύει ότι ο αυτοσχεδιασμός «έτσι χωρίς πρόγραμμα» είναι το μοντέλο διακυβέρνησής τους. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθότι το σχήμα τους στεγάζει από ακροαριστερούς μέχρι ακροδεξιούς σε μια καιροσκοπική συνάντηση χωρίς πρόγραμμα και αρχές. Τα ρουσφέτια επιστρέφουν σιγά-σιγά σε όλες τις βαθμίδες του δημοσίου καταπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας ειδικά στους τομείς που ελέγχουν τα στελέχη των ΑΝΕΛ, τα οποία έχουν όλα διοριστεί σε νευραλγικές θέσεις στο κράτος”.
Κριτική, όμως , το Πολιτικό Συμβούλιο άσκησε, τόσο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. “Από την άλλη πλευρά Ν.Δ. και Δημοκρατική Συμπαράταξη επιμένουν πεισματικά να μην κάνουν την παραμικρή αυτοκριτική για τα λάθη δεκαετιών που οδήγησαν τη χώρα αλλά και τα κόμματα τους σε χρεοκοπία – βλέπε και συζήτηση για τα δάνεια των κομμάτων – και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιστρέψουν ξανά νικητές με απόλυτη εξουσία. Καλούν συνεχώς – υπογείως αλλά και δημοσίως – βουλευτές άλλων κομμάτων να τους πλαισιώσουν (!) και φτάνουν στο σημείο ένα χρόνο μετά τις εκλογές να μεταγράφουν εν ενεργεία βουλευτές, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Η Ν.Δ., δίχως να παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προσπαθεί να μας πείσει ότι η μοναδική προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση είναι να αναλάβουν ξανά τα ηνία οι έμπειροι υπουργοί του παρελθόντος. Το έργο όμως «φύγε εσύ, έλα συ» το έχει πληρώσει ακριβά η χώρα. Αντιστοίχως η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τον αέρα που της δίνει το 1% παραπάνω στις δημοσκοπήσεις επιστρέφει στις αλαζονικές συμπεριφορές απέναντι στην κοινωνία αρκούμενη σε καινοτομίες και κούφια συνθήματα”.
Στο Στρασβούργο
Στο μεταξύ ο επικεφαλής του Ποταμιού, βρίσκεται ήδη στο Στρασβούργο, όπου θα παραμείνει επί τριήμερο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο περιθώριο της πρώτης συνεδρίασης της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου μετά την εκλογή του νέου προέδρου Αντόνιο Ταγιάνι, θα έχει επαφές με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Αναλυτικά το πρόγραμμά του έχει ως εξής:
• Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Κύπριο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη
• Την Τρίτη θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους Επιτρόπους, Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, Ψηφιακής Οικονομίας Γκίντερ Έτινγκερ και Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.
• Την Τετάρτη θα έχει επαφές με τους Φρανς Τίμερμανς – αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Τζιάνι Πιτέλα – πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και με τον Γκι Φέρχοφσταντ – επικεφαλής της ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών.
Γενέθλια
Στο μεταξύ στην Σεβαστουπόλεως ετοιμάζονται για μία σειρά εκδηλώσεις το πρώτο 15μερο του Μαρτίου με αφορμή τα γενέθλια για τα τρία χρόνια του Ποταμιού.
Κι όπως επισημαίνουν από το Ποτάμι οι “δράσεις θα είναι η προσπάθεια για να ακουστεί δυνατά η φωνή της λογικής, για παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν, αλλά δεν θα τελειώσουν, το σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου στην Αθήνα. Τότε θα παρουσιάσουμε και τους 300 πολίτες – πολλοί εκ των οποίων έχουν έρθει τώρα στο Κίνημα μας – οι οποίοι θα δώσουν την μάχη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας για ένα δυνατό Ποτάμι και στην επόμενη Βουλή. Γιατί το Ποτάμι ούτε διαλύεται, ούτε παζαρεύει την ύπαρξή του και τις αρχές του, όπως κάποιοι θα ήθελαν. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα. Με συμμάχους – θα επιμείνουμε! – τη νέα γενιά και όλους όσοι πολεμούν την παρακμή και επιζητούν τολμηρές λύσεις χωρίς κλεφτές ματιές νοσταλγίας στο παρελθόν”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα