Τέλος εποχής για το “Φως”

Ένας ανυπέρβλητος δάσκαλος, ένας ακούραστος εργάτης, ένας ασυμβίβαστος δημοσιογράφος κι ένα πραγματικός εκδότης. Ο Θόδωρος Νικολαϊδης δεν είναι πια μαζί μας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών, βυθίζοντας σε θλίψη τους οικείους του, τους εργαζομένους της εφημερίδας “Φως” αλλά και τους αναγνώστες.

Αν και είχε δύο κόρες, ιδιαίτερη αδυναμία είχε στο πνευματικό του παιδί, το «Φως», στο οποίο και εργάστηκε μέχρι την ύστατη ώρα. Παρ’ ότι το “Φως” ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό, η εφημερίδα από το 1955 που πρωτοκυκλοφόρησε κι έπειτα κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό ακόμα και οπαδών αντίπαλων ομάδων.

Ο θάνατος του «κυρ Θόδωρου», όπως τον αποκαλούσαν οι περισσότεροι συνεργάτες του σηματοδοτεί ένα τέλος εποχής, μίας εποχής διαφορετικής όταν εκείνος και ο αείμνηστος Κλεομένης Γεωργαλάς από την “Αθλητική Ηχώ”, τύπωναν εφημερίδες με όλη τη σημασία της λέξης. Η κόρη του Όλγα, πλέον αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να συνεχίσει να οδηγεί το “Φως” στα μονοπάτια που περπατούσε για τόσα χρόνια.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στις 11:00 από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα